Noliz

Nya gardiner

Kategori:

Här slår vi på stort!
Jag som aldrig julpyntar och aldrig byter eller knappt bryr mej om gardiner har chockat mej själv med att redan ha satt upp julgardiner i två rum!!

Idag åkte jag nämligen och hälsade på min mor efter jobbet. Vi passade på att med gemensamma krafter sy ihop mina två nya julgardiner som jag köpte tyg till när jag var i Karlstad. Blev riktigt bra, och mamma sydde faktiskt bara en söm (för att jag var upptagen med matlagning) så jag gjorde nästan själv.

Den röda vart till köket och det blev riktigt bra när den kom på plats. Den svarta till sovrummet blev inte fullt lika bra, den känns lite för smal. Mörkläggningsgardinen sticker liksom ut, inte så snyggt. Men det syns inte så mycket när det är släkt och det är ju sällan vi har tänt i sovrummet så det får duga detta året.

Den gardinen som hängde i köket fick flytta ut till TV-rummet så länge. Där har jag ju bara haft en alldeles för smalt tygskynke hängandes i brist på gardin så en köksgardin kändes iaf bättre än det. Tillfälligt iaf. Jag hoppas att jag kommer ta mej själv så pass i kragen att det blir lite juliga gardiner även i de två sista fönstren... Men vi får väl se hur ambitiös jag är framöver =)

Myshelg

Kategori:

Ja det har det verkligen vart! Jag å Fia har nämligen vart å hälsat på Sara Freddy Ebbe å Dagny hela helgen. Å herregud vilka söta ungar syrran har kläckt ur sej alltså!! Dagny ville ju bara sova när hon var hos mej men det gör inget, hon är ju precis lika söt då!

Helgen förgylldes förutom med bebismys av härliga uttryck och kommentarer från Ebbe. Som tex "va scha ru Lischa?" och om en pepparkaka "åh, vilken god smak det var mamma" för att nämna några, men den bästa Ebbe kommentar tycker jag nog var när han badade igår kväll tillsammans med en simmande sköldpadda som han fick av mej. Han babblade en helt oförståeligt ramsa, varpå han häpet utbrast "Nämen! Han prata på finska!"
Hehe undra vart det kom ifrån liksom? =)