Noliz

Hittepå-kaka och provisorisk gardin

Kategori: Allmänt

Fin dag! Jag började dagen med en tur till stallet och en ridtur med Fiia. Sen var det lite jobb på schemat. När jag sen kom hem slappade jag på soffan ett tag sen gav sej Jerker ut på en löprunda och jag tänkte att en kladdkaka vore gott. Men när jag öppnade kylen fanns det visst bara ett ägg och det behövs två till det receptet jag brukar göra efter. Men suget var stort så jag tänkte att det gör inget, jag gör helt enkelt bara en halv sats. Så jag knäckte ägget och skulle hälla i 1,5 dl socker när jag insåg att det visst nästan var slut det med. Var väl max 0,5 dl kvar. Men eftersom jag redan knäckt ägget så kunde jag ju inte backa så jag hällde i det lilla sockret som var kvar. Lite mjöl, kakao, vaniljsocker och smält smör som sej bör i en kladdkaka, sen hällde jag även i lite sirap för att väga upp för den lilla mängden socker. Också hällde jag smeten i formen och för att piffa till det hela strödde jag över lite hackad blockchocklad. Sen lyckades jag tyvärr ha den i ugnen lite för länge tror jag men annars blev det gott. Den blev liksom lite för blöt ovanpå och lite för torr i botten så det jämna nästan ut sej. =)

Medan kakan stod i ugnen fick jag ett ryckt till och svängde ihop en provisorisk gardin till tvrummet där det i framtiden ska vara en pepitarutig gardin som Pia ska sy men inte hunnit med än. Den provisoriska är lite för smal men den duger så länge, bättre än inget!

I helhet tycker jag det blev två hyfsat lyckade ryck!

Bilder

Kategori: Allmänt

Det är lite små kul att redigera bilder i telefonen, synd bara att det är så smått så man inte riktigt ser ordentligt. Men jag får väl öva mej lite så kanske jag blir bättre. Ska bara ta en massa bilder att öva på =) innan dess får jag nöja mej med gamla. Idag blev det med vinter inspirerad ram. Jag på Akela och Fiia på Hunter

Dressyr

Kategori: Allmänt

Idag är jag mycket mer nöjd med min häst. Vi tog ett litet dressyrpass idag, Fiia agerade tränare. Det gick riktigt bra stundtals och när det gick mindre bra berodde det mest på mina obefintliga muskler och i andra hand på att jag tappade henne, vilket jag till min stora förargelse gjorde alldeles för ofta, men om vi (mest jag) tränar ordentligt kommer det nog gå som en dans framåt sommaren eller nåt. Blir kanske även lite lättare när ridbanan är klar så underlaget inte är lika ojämnt, för många gånger när jag tappade henne var när hon snubblade till eller tog ett längre/kortare steg för att undvika att snubbla. Man tappar liksom rytmen lite. Men de flesta missarna var som sagt pga benmuskler som inte finns på mej, dels eftersom jag är otränad och dels har ju de få muskler som fanns tynat bort i högerbenet nu i höst, men eftersom vänster skänkeln inte heller gjorde som hjärnan befallde så kan jag ju inte bara skylla på det =P Det känns lite jobbigt när man vet precis vad som krävs och befaller musklerna att göra så men det blir ändå nåt helt annat. För sådär 10 år sen gjordes sånna saker automatiskt ju, då behövde jag ju inte ens ta i. Fast å andra sidan, de fåtal lektioner jag har ridit i mitt liv var ju på Piccis och hade jag honom bara i form så gjorde han som jag tänkte, nästan, så jag blev kanske lite bortskämd =) Men nu är det nya tider och om jag tränar och tränar så ska det nog snart gå att hålla henne i form. Nytt hopp är fött!

Skumt

Kategori: Allmänt

Under dagen har jag fått reda på att det faktiskt finns de som läser min blogg. Pappa ringde och undrade hur det gick med min dåliga fot när jag hoppade ovs, jag hade inte talat om detta för honom så mitt svar blev "åh, läser du min blogg!" Nu ikväll har jag vart på musikal och där stötte jag på en gammal vän, eller ung vän som jag inte träffat på länge, Malle, hon nämnde även hon att hon läst min blogg. Jag vet även pga de fåtal kommentarer som har ramlat in att tex min syster även vart inne och läst. Så nu det konstiga i detta, när jag tittar statistiken så visar den att ingen har läst. Varför? Min far nämnde även att han inte kunde kommentera, men uppenbarligen har andra kunnat göra det. Så, hur kommer det sej att inte alla kan kommentera? Btw så var musikalen såklart superbra =) Men å andra sidan så har väl jag aldrig tyckt annat om varken någon musikal eller teater så jag kanske inte är rätt person att fråga =P Och som vanligt blir jag lite avis på dom som står på scenen, jag har ju varken röst eller motorik för sånt, och är dessutom för feg tror jag men ååå vad kul dom måste ha!!

Pensionär eller unghäst?

Kategori: Allmänt

Ja ibland kan man undra om Akela verkligen är 19 år. Idag skulle vi återigen ut själva en sväng, idag gick det bara bra i ca 150m. Där ligger det några högar med trädstammar efter avverkning och diverse stormar, idag var dessa högar extremt farliga. Hon dansade runt, backade ner i diket, hoppade upp, backade ner igen, hoppade upp, osv osv... Tillslut tröttnade jag, satt av och ledde henne förbi. Slängde mej upp fort som fan för att hon inte skulle hinna vända och dra hem igen. Och så fortsatte dumfasonerna. Det var spöken precis överallt och hon stundtals smög stundtals trippade fram i sidled, gjorde små halva stegringar (sådär att frambenen bara lyfte 10-20cm) frustade och blåste upp sej och betedde sej allmänt barnsligt. Eftersom jag har förra helgens bravader i färskt minne så valde jag att hålla mej ifrån skogen så jag åtminstone kanske kunde undvika att möta nåt rådjur eller älg eller nåt. Men satan vad tråkigt det är att hon gör sådär när hon är själv. Jag förstår inte riktigt varför hon har börjat med det, så gjorde hon ju inte i början. Och eftersom jag vet att hon bara dummar sej så blir jag ju bara irriterad, vilket inte gör saken bättre såklart. Jag får väl helt enkelt försöka vänja henne av med att alltid ha sällskap på nåt sätt för det vore ju tråkigt om jag inte ska kunna rida ut ensam. Kanske får införskaffa mej en säkerhetsväst, men man blir ju så klumpig och osmidig med väst.. Hmm ja jag får fundera på detta. Måste definitivt ha en kortare martingal för den hon har nu gör ingen nytta alls, förutom att man har "halsringen" att hålla in om det går åt skogen =P

Spår

Kategori: Allmänt

Ibland spårar det bara ur, men efter att ha kissat ner hela mitt badrum kan han fan ha det!

Vinterhoppning

Kategori: Allmänt

Idag har jag och Fiia vinterhoppat =) Fiia fick lite blodad tand efter tre skutt i skogen igår så idag byggde vi upp två små skutt i sommarhagen. Eftersom vi båda två är lite fega och eftersom det fanns risk att det kunde vara halt så var det med betoning på små, men det var lika kul ändå =) Hunter tyckte nog det var lite väl smått dock (vi får hoppa högre till sommaren) Och Akela tyckte det var extremt kul, och eftersom hon fullkomligt totalvägrar att gå i form och istället drar upp huvudet mer och mer ju mer man försöker få ner henne så blir hon väldigt stark, när hon då får syn på ett hinder så var det mest en fråga om att hålla i sej och istället koncentrera sej på att få stopp efter landningen. Men de första två hoppen gick finfint, det var innan hon ville bestämma farten själv =) Ska bli kul att se hur det blir i sommar sen när man kan hoppa på volt, och när jag fått upp musklerna lite så jag orkar, förhoppningsvis längre än henne. Då jävlar SKA hon gå i form! Men hur som helst så var det kul att små hoppa även om det inte var det snyggaste att titta på =) Vi bytte även häst lite, väldigt spännande, Hunter hoppar som om han skulle över ett hus i jämförelse med Akela =)

Hihi bilden när jag "hoppar" Hunter ser ju helt tossig ut, men det bjuder jag på =P Där syns dock inte hur stort han hoppar, ser ju mest ut som att han kliver över.

Vi är laddade

Kategori: Allmänt

Eftersom jag inte har något av värde att skriva så tänkte jag berätta om en händelse som inträffade igår. Vi vet väl alla hur det känns att få en stöt, det uppstår lätt såhär års. Speciellt när man har tex fleece på sej. Detta hade varken jag eller Jerker igår, ändå uppstod det elektrisk laddning mellan oss. Vi skulle bara smyga till oss en kyss sådär i förbi farten men denna kyss blev mer som en snabb touch eftersom vi båda ryggade bakåt, aningen chockade av gnistan som slog mellan våra läppar. Det stack och sved i läppen säkert en hel minut efter!! Som Harry hade sagt; Vilken jädra smäll! =D

oj oj

Kategori: Allmänt

Idag har jag upplevt hur mycket min häst gillar rådjur, inte alls visade det sej! Jag tänkte ta en lugn och fin skogstur i snön förut och halva rundan gick det ganska bra. Vi befann oss på en grusväg i ökad trav när Akela fick syn på ett rådjur i skogsbrynet ca 100 m snett framför oss, varpå hon tvärnita, redan där hamnade ju jag lite ur balans och halvvägs fram på halsen sen reste hon sej på bakbenen, snurra runt å drog hemåt i vad som kändes som 170km/h, inte kul när det är isgata, man är helt ur balans, håller i en tygel och har tappat båda stigbyglarna. Innan jag tillslut lyckades få stopp på henne precis innan vi stormade ut på en annan väg hann jag tänka att "jävlar nu åker jag snart i backen" säkert 20 gånger, tur att jag i alla fall lyckades få tag i manen när hon reste sej så jag hade nåt att hålla i! Efter denna oplanerade vändning var det ett ganska ansträngande jobb att få henne att skritta men eftersom jag vägrade låta henne bestämma att vi skulle hem tvingade jag in henne på en liten omväg innan vi styrde hemåt. Känner mej aningen mörbultad efter detta, på nåt sätt lyckades jag sträcka mej i axeln tror jag och den lilla värken jag hade i ryggen igår blev inte bättre den heller. Men nu vet jag i alla fall vad som händer om vi möter ett djur i skogen!

Rea <3

Kategori: Allmänt

Idag har jag gjort ett klipp! Tog med mej Fiia ner på stan för att inhandla alkoholhaltiga drycker inför morgondagen och fönstershoppa lite. Och kom hem med en bedårande halsduk, väääldigt mjuk och skön, möjligen min blivande bästis. Den hade kostat 149:- men jag fick den för endast 37:-, ibland älskar man bara rea! =)

På vägen hem stannade vi på Coop också för det är ju fredag och min karl jobbar så jag får ha fredagsmys med mej själv, det vill säga mysa ner mej i soffan med en hel massa godis och coca cola =)

Dirty Dancing!

Kategori: Allmänt

Häromdagen fick jag frågan från syster Fia om jag ville följa med till stockholm och fira Marios födelsedag med att bo på hotell och titta på Dirty Dancing musikal, det klart att jag ville det!! Paketet kostade 1200, vilket kändes lite i överkant för mej med tanke på att jag även ska till Thailand i April men jag kom fram till att jag ändå skulle ha råd. Men idag när hon hade tittat lite närmare på det så var det datum vi hade tänkt oss fullbokat, istället fanns det veckan efter med då kostade det istället 1895 och ingick tre-rätters innan föreställningen. Detta fick jag tacka nej till eftersom det kändes lite kärvt redan när det kostade 1200. Men nu ringde hon upp och förklarade att Mario ville att jag skulle följa med så dom betalar mellanskillnaden för mej så jag ändå kan följa med! =D Kan man ha bättre syster och svägerska? Dom är ju helt underbara!!! Gud vad glad jag blev! Jag som älskar Dirty Dancing och teater/musikaler, slår man då ihop dessa två måste det ju bli magiskt! =D

.

Kategori: Allmänt

Idag har jag vart slö, sov dåligt inatt, dels för att jag hade svårt att somna och sen väcktes jag av min sömnpratande sambo två gånger. Det är visserligen roande med folk som pratar i sömnen men inatt mumlade han mest så det enda som jag lyckades höra av hans monolog var "men hallå!" och "hä men skit it då". Efter den "härliga" nattsömnen var det dags att gå upp kl7 för mitt 1,5 timmes pass på jobbet. Det känns skönt att gå upp i tid och gå till jobbet, känns konstigt att gå hem när man normalt skulle packa ner posten och åka ut, men nu är det inte länge tills jag är tillbaka på riktigt! =)

Efter jobbet åkte jag och Fiia till hästarna och red en sväng, härligt! Jag hade tappat.. Hmm vet inte vad det heter men en gummi grej som ligger i stigbyglarna för att man inte ska halka. Jag kom på igår att jag hade tappat den och då kom vi även på vart den låg, vi hade båda ridit förbi och tittat på den. Dock tänkt lite olika, Fiia tänkte "varför ligger den där?" och jag tänkte "vad fan är det för grej?". När vi sen kom på att jag tappat den där grejen så blev båda våra frågor besvarade =) så idag red vi förbi och hämtade grejen.

Väl hemma igen var jag borta och lämnade en påse med skor som jag inte använder till Pia, fick två halva flaskor vin i byte =) sen hem för lunch med bästaste innan han åkte till jobbet och jag somnade på soffan. Hade tänkt mej en powernap men blev visst två timmar, ooops!

Resterande delen av dagen har jag inte gjort speciellt många knop, surfat runt på kokaihop.se och läskats av en massa recept. Och nu har jag just ätit kvällsmat. Det blev en av mina favoriter, broccolisoppa. Det är så himla gott och enkelt att göra. Man skär bara broccolin i ganska små bitar, kokar i vatten som knappt täcker med tärning grönsaksbuljong i, kokar kanske tio min eller nåt. Sen mixar man bara, jag brukar hälla av lite av vattnet först för att det inte ska bli så blaskig soppa, sen häller man i en liten skvätt grädde, och klart! Supergott! Om man nu gillar broccoli vill säga.


Halleluja!!!

Kategori: Allmänt

För ett tag sen sökte jag hjälp för att få veta hur man gjorde för att vrida bilden när man använder appen så det blir lättare att skriva. Fick då svaret att det inte går, men nu har bön blivit hörd och appen omgjord så nu går det! Wihoo!! =D detta gör att mina inlägg nu bara tar hälften så lång tid att skriva, underbart!

Det är tid

Kategori: Allmänt

När man vet att skorna på bilden nedan INTE är alla jag har i min ägo så vet man även att det är tid att rensa. Idag slängs först och främst alla trasiga sen alla som egentligen är bäst men som luktmässigt sett sina bästa dagar, sen ska jag även försöka göra mej av med såna som sällan eller aldrig används. Får se hur det går med den sista kategorin men jag ska göra mitt bästa för att inte tänka "dom kanske jag kan ha till dom kläderna".
Lycka till Liza!

Tvätt

Kategori: Allmänt

Överallt! Precis över hela lägenheten är det tvätt på tork. Jag tänkte att jag tvättar nu på förmiddagen för då brukar det vara öde i tvättstugan, men ack så fel jag hade! Fick först plocka ur två maskiner som var klara för att lägga i min tvätt, sen kom en som skulle tömma sina så jag fick en tredje, det var ju bra så allt fick plats samtidigt. Men sen när det skulle torkas var det ju fullt i alla torktumlare, alla torkskåp och torkrummet så jag fick ta med det upp och hänga det i lägenheten, överallt!

Nya skor...

Kategori: Allmänt

...för både mej och Akela.

Idag ringde min klocka ovanligt tidigt, jag skulle nämligen vara i stallet och möta hovslagaren 6.30 eftersom det vankades nya skor för gammeltanten. Hon var så duktigt så, såg ut som in hon stod och sov =) Tyvärr var det riktigt skitväder som jag inte kände för att trotsa så blev ingen ridtur men det ska jag ändra på imorgon!

Efter stallbesöket tog jag en sväng förbi Coop på vägen hem för att fylla på kylen lite. Väl hemma igen slocknade jag på soffan och när jag vaknade igen trodde jag först att jag hade försovit mej men det visade sej bara vara en dröm som tur var =) Jag gjorde lite förberedelser inför eftermiddagens mat, åt lite sallad och åkte till jobbet.

När jag hade jobbat klart svängde jag förbi granngården och köpte nya broddar, sen plockade jag upp Fiia och vi drog en snabb sväng på Elins där jag äntligen införskaffade mej ett par kängor. Har ju vart meningen länge men aldrig blivit av och eftersom mina vinterskor gav upp totalt för typ två veckor sen var jag liksom illa tvungen nu. Tyvärr är jag ju fattig så fick bli lite budget variant för 349kr utan den där snygga sömmen över tårna men det får duga tills vidare. När jag blir rik ska jag införskaffa dom jag hittade på nätet häromdagen, tror det var på brandos, dom hade röda rosor på sidan, vääääldigt fina! Men som sagt, jag ska bli rik först.

När jag sen kom hem lagade jag falsk fläskfilé och pressad potatis, mm mm mmm! Nu ligger vi (jag och Jerker) på soffan i matkoma båda två och bara glor på tv, lär nog fortsätta så resten av kvällen känna det som.

Tack å hej! //Noliz

Åhhhhh!!!

Kategori: Allmänt

Sverige är ett bra land att bo i, men man ska inte bli sjuk eller skada sej för jävlar vilket krångel det blir!

För er som har missat detta så ramlade jag i en trappa den 5/10 och slet av senan till stortån. Detta resulterade i att jag fick genomgå en operation för att laga ihop stumpen av stortåsenan med nästa tå för att kunna röra stortån i framtiden. Efter det var det gips i sex veckor och efter det tre veckor till med full sjukskrivning.

Denna fulla sjukskrivning gick ut 29/12 så den 30/12 började jag jobba 25%. Så långt allt okej. Bara det att enligt min läkare skulle jag då jobba 25% i en vecka, 50% en vecka, 75% en vecka och sedan fullt. Denna snabba upptrappning kanske funkar om man har ett kontorsjobb och sitter ner större delen av dagen men på mitt jobb står och går jag HELA dagen så det är ju ganska påfrestande för foten.

När jag hade jobbat måndag och tisdag förra veckan så kände jag att det kommer inte gå att gå upp till 50% efter bara en vecka. Så jag ringde sjukhuset, min läkare var såklart ledig, det är ju massa helger och skit nu. Men sköterskan som jag pratade med då sa att jag skulle jobba 25% även denna veckan så fick han fixa sjukskrivningen i efterhand.

Så igår jobbade jag åter igen 25%. Kom hem och allt var lugnt, sen ringde läkaren och förklarade att han inte kunde sjukskriva mej mer för att försäkringskassan skulle säga nej. Bull shit!! Min handläggare på försäkringskassan tyckte ju också att upptrappningen kändes väldigt snabb, och jag förstår att dom hade sagt nej om det handlade om att vara fullt sjukskriven men nu vill jag ju jobba, jag vill bara trappa upp lite långsammare för att slippa ett bakslag!

Så idag har jag ringt min handläggare på försäkringskassan, som sa att hon inte får ringa till läkaren och säga att han får sjukskriva mej mer men om han ringer henne och frågar får hon svara ja, konstigt tycker jag. Men så var det i alla fall. Så sen fick jag ringa det nummer som jag fick av läkaren igår (för att ge till henne), och lämna ett meddelande till läkaren (som var på operation för tillfället) att försäkringskassan tyckte att det var okej att sjukskriva mej lite mer och om han hade några frågor fick han ringa till henne.

Ahhhh!!! Jag blir tokig av detta krångel!! Att man ska behöva krångla en massa för att få bli bra innan jag ska börja jobba! Eller dom kanske hellre vill att det ska bli sämre igen så sjukskrivningen blir ännu längre?! Jävla krångel system!!!

Hata lera!

Kategori: Allmänt

Eftersom jag inte hunnit rida sen i lördags så tänkte jag idag när jag hade mockat ut Akelas box och det blev ganska fint väder att jag skulle ta en tur. Så jag vadade ut i leran och hämtade henne, borstade så gott det gick bort leran som hon hade som inpackning runt hela halsen. Sen skulle jag bara kolla så hon inte hade massa sten och bös i hovarna och upptäckte då till min stora besvikelse att leran hade krävt en sko som offer. Så det blev ingen ridtur idag heller =( Jävla lera! Det ska vara fruset nu, inte två decimeter lera i hela hagen! Så nu blir det ingen ridning på henne den närmaste veckan... Suck!

Men idag får hon i alla fall nytt och mer lättmockat spån, det är ju positivt, det tar vi med oss!