Noliz

Stackars mej

Kategori: Allmänt

Urs och fy vilken otäck basill som har infekterat mej! Har känt mej lite hängig några dagar ju, som jag skrev sist så gick jag ju tex till sängs klockan 21 i fredags. Igår kände jag att jag fått lite snuva, täppt i ena borren så det gjorde ont i ögat. Halsen kändes fortfarande sådär torr och slemmig samtidigt och jag hade hosta. Trots detta begav jag mej till Falköping för att träffa brudarna i Queen Of Spades. Egentligen hade jag ju bestämt att vara nykter, men eftersom Jerker skulle till Skara med pojkarna och antagligen skulle vara borta halva natten så tänkte jag att va fan! Så jag hade med mej en vinare och tänke att jag skulle dra mej hem till mamma när de andra skulle ut på krogen. Men det blev varken hem till mamma eller krogen, Cutta hade tagit ut Impalan så det blev ströga, dunka plåt och lyssna på Eddie =D
Ungefär runt 12 tiden kan jag tänka mej så försvann min röst. Det låter som att nån tryckt ner en skadeskjuten kråka i halsen på mej. Och idag mår jag piss! Halsen är åt helvete, näsan trycker mot ögonen så jag blir tårögd och jaa, jag känner mej som en överkörd igelkott typ... Men jag hade sköj igår iaf!! =D

Aaah

Kategori: Allmänt

För första gången sen i september går det att se skillnad mellan mina ben och en ryamatta =) härligt! Och det bidrar ju ytterligare till vårkänslorna som har bubblat i kroppen den senaste veckan, helt underbart!

Enda nackdelen men detta milda väder är att hagen åter igen har förvandlats till en gyttjegrop. Men hästarna klagar inte, dom verkar tvärt om tycka att det är skönt att bada i, när man väl lyckats klafsa ut och hämtat dom så väntar minst en halvtimmes borstande för att i alla fall nästan få dom rena från intorkad lera som befinner sej precis överallt. Akelas specialitet är att trycka in leran i öronen, jag är inte riktigt säker på hur hon lyckas med det men de senaste dagarna har hon bokstavligen haft grus i öronen.

En rolig sak idag var när vi (jag och Fiia) hade tillbringat extremt lång tid åt att försöka få relativt rena hästar i alla fall tillslut bestämde oss för att de var acceptabla och gick ut för att sitta upp, inte förän då ute i solskenet syntes det att intorkad lera i pälsen tydligen syns bra mycket mer på en mörkbrun häst än en isabellfärgad =) Hunter hade ljusbruna flammor i pälsen medan Akela nästan såg ren ut, något gråare än normalt på halsen men annars fin. Stackars Fiia som hade kämpat så. Men sen när vi kom tillbaka hade det som satt i Hunters päls liksom blåst bort medan det som tydligen låg under Akelas hade sugits ut till ytan och hon såg inte alls lika ren ut längre, attans! ;) Fast å andra sidan är det kanske inte så konstigt att det blir så eftersom Hunter har massa tjock vinterpäls som skyddar leran från att tränga in medan Akela är rakad och ledan sätter sej nästan direkt på huden, men ändå trist att hon blir skitigare och Hunter renare av en ridtur.

Nu hoppas jag att detta fina vädret håller i sej så dröjer det nog inte länge innan det ploppar upp små blommor i dikena =)

Fredag

Kategori: Allmänt

Fy vad jag känner mej sliten idag. Bangade på att åka till stallet innan jobbet trots att jag inte började förän två bara för att Fiia inte kunde följa med och jag inte kände för att åka dit ensam. Sen jobbade jag 14-19, kände hela tiden att det var nåt skumt, har liksom vart torr i halsen hela dagen men samtidigt slemmig, sådär att jag hela tiden mår lite illa. Samt att eftersom det har vart nåt i vägen hela tiden så känns det som att jag inte har andats ordentligt på hela dagen. När jag försöker ta ett djupt andetag så piper det liksom som när man har ett astma anfall, fast inte alls lika mycket såklart. I alla fall, när jag kom hem ifrån jobbet lagade jag och Jerker köttfärspiroger, dom blev goda men nästa gång ska jag nog inte ha i riktigt lika mycket oliver, det dränkte liksom köttsmaken lite. Men eftersom oliver är gott så gjorde det inte så mycket. Sen har vi ätit lite godis och tittat på tv en stund och nu har Jerker just åkt till jobbet, det är fredag kväll, klockan är kvart över nio och jag ligger redan i sängen. Jag var så fruktansvärt trött så jag tänkte att det var bättre att gå och lägga mej med en gång istället för att somna på soffan. Också hoppas jag att den skumma känslan i halsen försvinner tills imorgon om jag sover ordentligt. Så god natt och trevlig helg!

Reslutat

Kategori: Allmänt

Ja reslutatet av det lilla testet jag gjorde häromdagen visade ju tydligt att det bara går att kommentera om jag gör inlägg via datorn. Vilket är synd eftersom jag sällan gör det, det är ju så smidigt via telefonen. Men jag har även hört med blogg.se vad felet är och det visade sej att det är något fel i deras app. Jag fick detta svaret från dom:
"Den senaste app-uppdateringen har gjort att inlägg från appen inte går att kommentera, övriga inlägg på din blogg bör fungera. Teknikerna har tittat på det och har skickat uppdateringen till Apple som ska slutföra allt. Vi vet tyvärr inte exakt när detta kommer ske men inom snar framtid kommer den nya uppdateringen finnas tillgänglig. Vi beklagar om detta ställt till problem för dig."

Så nu vet ni varför det inte går att kommentera mina inlägg (detta borde dock gå eftersom det är från datorn). Problemet är under behandling och snart kommer ni åter kunna kommentera här! =D

Test

Kategori: Allmänt

Testet fortsätter och detta inlägget kommer alltså via telefonen. Går det kommentera nåt av dessa inlägg?

Test

Kategori: Allmänt

Jag har inget att skriva om men tänkte göra ett test. Tänkte se om det här med att det inte går att kommentera mina inlägg beror på ifall jag lagt upp det via datorn eller telefonen.  Så först lägger jag upp detta inlägget från datorn. Och sen lägger jag upp ett från mobilen. och om det går att kommentera nåt av dom så gör det är du snäll!

Härligt

Kategori: Allmänt

Idag är jag ledig så på förmiddagen åkte jag och Fiia till stallet och tog en tur. Jag kände för en barbackatur så det blev det. Hon har ju inte den skönaste ryggen att sitta på, sist jag red barbacka skar ryggraden in framifrån och hela vägen bak, inte skönt! Så jag la på en chabrak och en padd och då blev det ganska bekvämt. Jag måste erkänna att den härliga känslan i galoppen med råge vägde upp mot obehaget i traven! =)

Efter stallturen har jag vart och storhandlat. Fy vad det är tråkigt!! Och självklart fick jag avstämning så jag var tvungen att packa upp allt för att packa ner det igen... Suck! Men det gick ju bra det med. Så nu är jag drygt 2000kr fattigare men förhoppningsvis slipper jag handla på ett tag nu.

Näst på schemat står städning men jag tror det får vänta lite.. Jag är ju som sagt ledig så jag ska nog vila lite först.

Matkoma

Kategori: Allmänt

Fy satan vad mätt jag är!!! Jobbade 11-19 idag och när jag kom hem lagade vi fiskgratäng. Mos med dill varvat med fisk och in i ugnen, toklätt och riktigt gott! Men jag åt nog lite för mycket och alldeles för fort känner jag nu... öööööööööööööhhh!

Nöjd

Kategori: Allmänt

Jag är så himla nöjd!!

Idag när jag åkte ut till stallet tänkte jag först att jag bara skulle rida i sommarhagen lite eftersom hon dummat sej så de senaste gångerna när vi har ridit ut själva. Men medan jag gick där och grejade, solen lyste in genom den öppna dörren och fåglarnas kvitter överröstade radion så ångrade jag mej. Tänkte att jag kan ju åtminstone skritta en sväng.

Det började som vanligt med att jag fick dra henne ur hagen. Väl inne var hon jättesnäll och mysig, stod lugnt och stilla bortsett från några ryck när jag gjorde vad som gick åt hennes exem under magen, det hade fördubblat sin storlek sen igår =( Är ju lite klurigt att komma åt där också så det blir ju svårt att försöka klippa bort det klumpiga så jag får väl bara vänta på att smörjan ska gör sitt så det ramlar bort.
Fast jag bara hade tänkt skritta så tog jag på benskydden ifall hon skulle få nåt idiotryck och kuta hem. Och så begav vi oss, och hör och häpna så var hon jätteduktig! Spänd som en bågsträng och tittig, men hon lyssnade på mej utan att jag behövde anstränga mej alltför mycket. Jag kunde stundtals bara åka häst. Så jag tänkte om angående farten. Och hon var nästan ännu duktigare i trav och galopp. =) växlade tempo precis när jag ville, från kort galopp till ökad och tillbaka till kort. Men det absolut bästa var nog att jag inte hade hennes huvud framför näsan hela tiden. Gud vad skönt om hon kanske har fattat att man inte måste dra upp huvudet så långt man kan hela tiden! Enda gången hon stannade och egentligen hade velat gå hem var när vi mötte en kvinna i reflexjacka med en hund, men när kvinnan började prata med hunden insåg hon nog att det inte var livshotande och gick med ytterst tveksamma steg förbi dom. Men den lilla bagatellen gör mej inget för i övrigt gick det ju hur bra som helst. Jag menar jag hade ju vart nöjd bara vi hade tagit oss runt utan att hon vände eller att jag ramlade av så när hon dessutom visade att hon kan sänka huvudet lite så blir jag ju mer än nöjd! =D

Ebbe mys

Kategori: Allmänt

Idag har Akelas ägare vart på besök och visat att tanten faktiskt kan gå i form om hon vill, kändes skönt att hon dummar sej liks mycket när Angelica rider som när det är jag som sitter i sadeln.

Efter det åkte jag mot Falköping och nu sitter jag i mammas soffa med Ebbe och har det mysigt =)

All in

Kategori: Allmänt

Denna dagen har vart hyfsat tråkig. Sen erbjöd sej min karl att vi skulle spela kort. Texas blev det, först var det skittråkigt eftersom jag inte förstår meningen med att man måste lägga marker fast man har skit kort. Men sen slutade det ändå med att jag vann =) Han gick all in när jag satt med färg och han med par, mohahaa!

På lundenfronten intet nytt

Kategori: Allmänt

Jo precis så är det, intet nytt. Jösses vad jag längtar efter våren, det är ju lite konstigt eftersom det just blivit vinter men så är det iaf. Jag inbillar mej att det kommer hända så mycket roligare saker då. Och det är ju lite sant också eftersom vi tex ska till Thailand =) Igår var vi för övrigt och tog den första twinrix sprutan, dom kostar 550kr per spruta och man ska ta tre, vilket kan tyckas vara lite dyrt men när man sen tänker på att den ger ett skydd i 25 år så är det inte dyrt längre. Sen kan vi ju i princip åka runt hur mycket vi vill utan att behöva oroa oss för hepatit. Smidigt! Jag ska nog även ta ett till vaccin mot resemage eftersom min mage inte direkt är känd för att vara stabil, så för att slippa otrevliga överraskningar så är det nog lika bra att ta det med.

Herre jösses vilket ointressant inlägg detta blir! Men så kan det bli ibland.

För er (Frida) som bara läser min blogg av hästiga intressen kan jag meddela att nu när det blivit såhär kallt har Akela fått börja använda sitt nya innetäcke. Ett 200grams från Hööks med fast hals. Det hade vart kanon om det vart 5-10cm längre, det ser lite konstigt ut eftersom det liksom tar slut aningen för tidigt, men med tanke på dom riktigt äckligt fula exemen hon har bredvid svansen så gör det inget för då blir det ju inte lika varmt och klibbigt där och på de nätter hon har haft det nu så har faktiskt exemen blivit lite bättre, så tur i oturen kan man säga. Ett aningen för litet täcke gjorde susen! Tur det eftersom jag var för lat/dum så jag inte provade för hade jag gjort det med en gång och sett att det var så kort hade jag skickat tillbaka det. Konstigt egentligen för annars brukar de ju ha bra passform och 135 har suttit som en smäck innan. Aja nu blev det ju bra fast det är kort, som tur är har hon det ju bara på natten så ingen behöver se att det är så litet =P

Amerikanska pannkakor

Kategori: Allmänt

Igår fyllde Sandra år och hade lite party. Det var kul med mycket nya och trevliga människor, framåt kvällen gick de flesta vidare till glädje eller bogrens eller nåt annat sånt där dunkadunka ställe, men eftersom det inte riktigt är min hemmaplan så styrde jag tillsammans med Jerker, Johan, Jonas, Jimmi och Diana kosan mot bishops (vet inte om det stavas så) efter en stund dök även Sandra upp där. Jerker köpte den dyraste öl han någonsin köpt och någonsin tänker köpa, men han talade aldrig om vad den kostade så han kanske ljög =) I vilket fall som helst så var den inte god. Vi satt där tills dom stängde och tog sen en taxi hem. Väl hemma gjorde jag och Jerker som vanligt när vi har vart ute, värmde upp lite mat och satt och prata, så vi kom inte i säng förän framåt halv sex... Så idag känner jag mej aningen trött men det var en bra kväll igår iaf =)

Jag gick inte upp ur sängen förän vid tvåtiden. Och hade då vart hungrig i flera timmar och dessutom tittat på pulp fiction där en tjej pratar om blåbärspannkakor så jag hade blivit sugen! Först tänkte jag gjort våfflor men kom sen att tänka på att jag hade hittat ett recept på amerikanska pannkakor som jag inte hade testat än så det fick det bli. Och oj oj oj vilken bra ide! Hur gott som helst var det! Och väldigt enkelt att laga.
Man knäcker bara ett ägg och blandar med 3dl mjölk, blandar 3dl mjöl med 2,5tsk bakpulver och 2msk socker och blandar ner i mjölken. Sen häller man drygt en dl av smeten i stekpannan och steker på ganska låg värme tills ovansidan blir bubblig, då vänder man. När båda sidorna är gyllenbruna är den färdig. Dom var mycket lättare att steka än vanliga pannkakor och jag tror fan dom blev godare med! Jag åt dom med sirap på men man kan ju ha vad man vill, som sylt, bär, socker eller honung. Detta blir helt klart en ny favorit för mej!

Kyla

Kategori: Allmänt

Efter mitt senaste inlägg fick jag en kommentar från min far som för tillfället befinner sej i Thailand, där det är 25-30 grader. Som svar på det kan jag ju då säga att det är det nästan här med, fast med ett minus framför då.. Jäkel va kallt det är!!
För er som är intresserade kan jag meddela att jag införskaffade mej en ny martingal förut, köpte en på granngården för 199kr, men jag hade en värdecheck på 50kr så man skulle kunna säga att den bara kostade 149kr =) Sen var jag ju tvungen att testa den så det blir en ridtur, den fungerar bättre än den gamla men jag ska nog göra ett par extra hål så jag kan korta den ytterligare lite. Det är ju som sagt ganska kallt ute så trots att jag hade min huva på mej uppdragen över näsan var det rejält kallt på kinderna!
Ikväll blir det lugnt, sitta hemma och titta på På spåret. Eventuellt kanske vi får lite besök men som sagt så blir det lugnt, ingen repris av förra veckan =P
Nu har jag en fundering igen, när jag bloggar med telefonen och gör radbyten (så det blir olika stycken alltså) så fungerar det men inte när jag bloggar på datorn, som nu. Varför? Hur gör man? Det blir ju tokjobbigt att läsa när det bara är en enda lång text.

Kul

Kategori: Allmänt

Här sitter jag och läser väääldigt gamla blogginlägg. 7 september 2009 skrev jag "Annars har jag tillbringat endel tid i Skövde sen i torsdags, jösses säger jag bara. Oh lalaaa vilken karl! ;) Han kom i och för sej till mej i söndags morse, gick upp tidigt efter att ha festat halva natten för att åka med en kompis till Falköping, så strax efter nio knackade det på min dörr. Väldigt oväntat, visst han hade sagt att han ville men inte trodde jag att han mena allvar och absolut inte att han skulle gå upp så tidigt bara för det =D Så det blev mys fram till ett sen var vi uppe hos pappa och hämtade hem Lacy. Och vid halv fem kom mormor och morfar och hämtade oss och mamma så åkte vi till Skultorp (kusinerna där fyllde 17 så jag skulle på kalas) så jag lyckades utsätta honom för nästan hela släkten på en och samma dag =P väl framme i Skultorp lånade jag morfars bil och körde hem honom till Skövde. Lite snäll fick jag ju vara när jag hade utsatt honom för denna fasa =P Får väl se om jag skrämde bort honom eller om han vågar träffa mej igen nångång =)" Jag skrämde tydligen inte bort honom =D och han är fortfarande lika Oh lalaaa! Nu ska jag ut på martingaljakt, over and out!

Nu blev jag sur!

Kategori: Allmänt

Skulle beställa en ny martingal, hade tittat ut en på Hööks så jag klickade mej dit, passade på att lägga till martingalstopp och ett spö också när jag ändå höll på. Också klickade jag mej till kassan, för att mötas av att ALLA produkter jag hade valt var slut. Lite surt men det var ju bara att gilla läget. Så istället klickade jag mej in på Börjes för att beställa en nästan löjligt billig martingal där istället, valde även där till stopp och spö och även hästshampo. När jag sen skulle betala fick jag meddelandet att min order inte nådde upp till minimibeloppet på 187kr eller va fan det nu var! Vad är det för jävla skit eller?! Dom säljer löjligt billiga saker men eftersom det är så jävla billigt så når man ju inte upp till det där jävla minimibeloppet fast man lägger på saker som man egentligen inte behöver, eller man behöver väl alltid men kanske inte just nu. Då blir det ju genast inte så jävla billigt längre! Så jag blev sur och sket i det. Får väl åka till nån affär och köpa den där martingalen istället. FAN!

Om jag var rik

Kategori: Allmänt

Jag gick in på Höök sida för att kolla lite på ny martingal, hittade det men slutade såklart inte att titta då utan klickade vidare och vidare, hittade mycket saker som jag skulle kunna "behöva" men inget som var värt det. Men så hittade jag detta regntäcket Åååå vad fin Kelan skulle bli i det tillsammans med sin lila grimma!! Men det kostar 799kr och så rik är inte jag tyvärr, inte nu iaf efter långtidssjukskrivning och speciellt inte eftersom vi har en stundande Thailandsresa och jag har även en musikalresa till Stockholm så är väl bäst att jag håller i de få slantar jag har. Jag får helt enkelt hålla koll ifall det blir rea. Alternativt hoppas att det finns kvar när alla resor är avklarade.

Långritt

Kategori: Allmänt

Idag har jag och Fiia vart ute på en lite längre ridtur än vanligt. Mycket trevligt! Men jag har funderat på en sak, hur kommer det sej att toppryttare som tex Malin Baryard Johnsson (jag tänker främst på en annan tjej men kan fan inte komma på vad hon heter nu, Angelica nånting tror jag) hur kommer det sej att dom ser bra ut i ridhjälm och jag ser ut som ett miffo? Om nån kan svara på detta och kanske tala om hur man gör för att se normal ut trots skyddande utrustning så gör gärna det!