Noliz

Ring klocka ring

Kategori: Allmänt

Ja då var detta året slut då. Bortsett från en avsliten sena måste jag säga att det vart ett bra år. Jag har tex blitt sambo, fått fast jobb och skaffat häst. Bra!

Idag fyller min älskade systerson två år, helt sjukt vad fort tiden går! Jag tycker inte det var så länge sen jag stod i brorsans sovrum och fällde glädjetårar efter beskedet att han var på väg =) Stort grattis till dej älskade Ebbe!!!

Jag började dagen med lyxfrukost, barkis med ishavsröra, gravad lax och avokado på. Mm mm mmmmm! Nu väntar jag på att Robin ska höra av sej så ska vi åka till stallet en sväng.

Ha en trevlig nyårsafton!

Ho ho hoo

Kategori: Allmänt

Jaha så har det vart jul igen då. Jag hade vart snäll i år med! =)

Vårt julfirande började i fredags (23/12) då vi åkte till Jerkers föräldrar. Där lekte vi klappleken på kvällen, årets tema var Jönsson ligan så det blev många fina förklaringar.

Jag och Jerker hade fått lov att sova i grannens gäststuga. En jättemysig liten stuga med ett sovloft där det var snetak så Jerker kunde nätt och jämt stå raklång i mitten =)

På självaste julafton började vi dagen med att äta massa frukost. Jag tror jag lyckades klämma i mej 3-4 brödskivor med julskinka på! Jag som vanligtvis brukar vara mätt efter en.
Sen slappade vi mest hela dagen, tittade på Kalle/sov, åt godis och hade det bra bara. Framåt kvällen åt vi dansk julmat, fläskstek, potatis och sås. Gott! Sen delade vi ut julklappar och jag fick så mycket att jag inte ens orkar räkna upp allt men bland annat två smyckeskrin =)

På juldagen var jag i stallet, mockade och grejade sen red jag och Emma en sväng i blåsten. Efter det åkte jag tillbaka till Böja igen för jul lunch, det vill säga svenskt julbord.

Fram på kvällen tackade vi för oss och styrde bilen mot Falköping och syrran. Där delade vi ut paket med mamma, tittade på tv och drack glögg. På annandagen firade vi med mina syskon, pappa och farmor. Även där fick jag mycket paket men några var födelsedagspresenter från Sara.
Ebbe fick en dammsugare så sen ville han inte öppna fler paket =)

När vi sen kom hem på kvällen ställde vi bara in allt i hallen och slängde oss i soffan, även om helgen har vart bra så var det vääääldigt skönt att äntligen komma hem igen!

Stackars tanten

Kategori: Allmänt

Har vart ute i stallet och pysslat lite med Akela. Rakat rent runt exemet i bak och även lite ovanpå rumpan på några små exem. Men det där stora är verkligen inte fint alltså! Stackars lilla tanten! Sen försökte jag även klippa manen lite men gav upp ganska snart eftersom hon vägrade att stå still, jag vill ju inte riskera att sticka henne med saxen, så jag får göra färdigt en dag när hon inte står ensam på gången. Bortsett från exemet var hon i fin form. Stod och spanade lite på mej när jag rakade henne på rumpan. Så söt så =)


Hjälp tack

Kategori: Allmänt

Okej jag behöver hjälp! Om någon vet hur man gör för att "snurra" bilden när man använder den här appen vore jag tacksam om jag fick veta hemligheten. Jag har försökt att hålla telefonen på sidan, inget händer, jag har försökt att skaka den, inget händer. Hur gör man? Det måste väl gå eller? Jag kan ju inte va den enda som vill hålla telefonen på sidan när jag skriver?

Tack å hej! // Noliz

Stalltjänst

Kategori: Allmänt

Idag har jag för första gången sen jag skadade mej fixat hela stallen själv =) Det tog lite tid men det gick! Alla hästarna hade skött sej fint, utom min såklart, hon är allt en liten skitgris min gamla tant. Jag mockade bara bajs och ändå tog hennes box en hel halvtimme!! Jag funderar på ifall hon kanske tror att hon är en hund eftersom hon gömmer allt. Det ser liksom nästan rent ut innan man börjar men egentligen är det bara ett tunt lager spån som ligger över all skit som dessutom är utspridd i HELA boxen! Konstigt att hon är så pigg när man rider för hon kan ju inte hinna vila mycket om nätterna när hon springer runt på det där viset. Stackars lilla tanten har fått exem på rumpan som är stort som en knäskål typ, nästan under svansen så nu har jag flätat den så den inte ligger över så det bli för varmt, jag har en teori om att hennes exem delvis beror på värme eftersom hon inte haft ett enda sen vi klippte henne men nu när pälsen börjat komma tillbaka har hon fått det där stora å några små fram mot halsen. Får hoppas att hon inte får några fler för Ange kan ju inte komma med klippmaskinen för än i januari nån gång. Men imorgon ska jag få låna Emmas hundtrimmer och raka henne lite runt det i bak så hoppas jag att det går över snart. Nu ligger jag på soffan och vilar min fot lite, senare ska jag ta mej till affären för att fylla på kylen lite men eftersom klockan redan är halv 4 så väntar jag nog några timmar så jag inte fastna i allt för långa bilköer. Det är helt sjukt vad mycket folk som stängs om att ta sej till och från olika affärer för att inhandla en massa klappar inför helgen. Varför väntar alla till sista veckan innan jul med att köpa sina klappar? Gillar dom kanske köer och folksamlingar? Tänkte avslutat med en bild på gamla tanten men insåg att jag inte har några på datorn så det får bli när jag lägger upp nåt med telefonen nästa gång. Tack å hej //Noliz

Fienden

Kategori: Allmänt

...

Kategori: Allmänt

Fortsättning följer

Kategori: Allmänt

Fortsättning följer

Kategori: Allmänt

Super Mario kakor

Kategori: Allmänt

Ikväll har jag vart hos syrran å Marie å bakat lite. Blev först en massa vanliga pepparkakor men sånt ä ju inte så kul så vi frihandade lite vilket resulterade i en hel massa figurer hämtade ur Super Marios värld =) jag ska försöka få upp lite bilder på dessa konstverk men just nu ville det sej inte riktigt.

Mys

Kategori: Allmänt

Idag gick jag upp ganska tidigt om man jämför med de senaste månaderna för å följa mä Fiia till stallet 8.30. Vi skulle fixa stallet å rida en sväng innan hon åkte men till mockfjärd över jul. Jag undrar om det finns nåt mysigare än å rida i skogen på vintern, det är så himla fint med all snö å så oerhört tyst å fridfullt. Jag bara älskar det! Jag får nog ta en sväng ensam i veckan bara för att lyssna på inget annat än Akelas andetag å det dova ljudet av hovar mot snötäckt gräs. Man får lite Emil i lönneberga känsla, bara bjällrorna som saknas =)

När vi kom hem kastade jag mej in i duschen å sen iväg å kolla på en bil. En 945 -92, den hade lite skavanker här å där men annars fin, gick bra å va lättkörd så nu har vi blitt med bil igen. Det ä ju bra nu när jag kan gå å köra igen så jag kan ta mej till stallet för egen maskin igen å slipper tigga hjälp mer, känns skönt!

Angående mitt tidigare inlägg så har magen blivit lite bättre så jag tycker inte jag behöver ringa nånstans =) härligt när saker ordnar sej på samma dag såhär, då blir man glad!

Om en liten stund ska jag nog ta min nya bil på en liten tur bort till jobbet å hälsa på lite. Se hur dom har det såhär före jul. Kolla in Carinas mage å hälsa på Wide som nyss kommit hem från ett äventyr, ska bli kul!


Tack å hej! //Noliz

Sömnlös

Kategori: Allmänt

Jag låg här, som oftast nu för tiden, sömnlös å bläddrade i AppStore när jag hittade blogg.se appen å tänkte "hmm, man kanske skulle ta å försöka sej på det där med en blogg igen".
Så här ä den, min nya blogg! Vi får väl se hur flitigt den blir uppdaterad men nu när jag har en såhär fläschig telefon som man kan använda till nästan allt så kanske det går bättre med uppdateringarna. Å jag har ju även skaffat mej en häst som jag säkert kan komma att skriva lite om.

Denna dagen har dock inte vart speciellt intressant, jag har mest legat hoprullad till en liten boll i soffan å funderat på varför det inte slutar göra ont i min stackars mage... Har haft ont i över ett dygn nu utan å veta varför, men om det inte gått över imorgon får jag nog ta å ringa sjukupplysningen å se va dom har å säga om saken. Först va min tanke att jag skulle ringt i eftermiddag men så blev det inte, jag ä väl rädd att dom ska skicka mej vidare till sjukhuset, å efter de senaste månadernas flängande tycker jag att jag fått min beskärda del av sjukhus för ett bra tag framöver. Men som sagt, imorgon om det inte blivit bättre.


Jaha se där, va ju inte så svårt å kladda ihop ett relativt långt inlägg ändå, trots min tråkiga dag så detta med blogg kanske inte blir så jobbigt ändå =)


Tack å hej! //Noliz

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt