Noliz

Uppdatering

Kategori: Allmänt

Jag får väl uppdatera alla nyfikna lite då.
För att ta det från början så har jag ju bestämt mej för att bli sjuksköterska, och pga det har jag ju under våren läst Naturkunskap 2 på komvux. (När jag ändå höll på läste jag även Engelska 6)
 
Men komvux klantade sej med mitt betyg i naturkunskap så när dagen kom då man skulle få reda på om man kom in eller blev reserv på högskolan så hade ju jag blivit sturken pga otillräckliga förkunskaper. Jag kunde då se att betyget från engelskan kommit in men inte naturen, som ju var den jag behövde! Detta resulterade i raserianfall från min sida såklart!
Men under sommarens lopp har jag ändå accepterat detta och ställt in mej på att jobba minst 6 månader till. Men när komvux väl kommit tillbaka efter semestern passade jag på att tala om för dom att det var korkat gjort av dom. Sen tänkte jag inte så mycket mer på det utan fortsatte med mitt liv.
 
Sen i onsdags när jag kollade min mail såg jag att det hänt grejer! Komvux hade skickat ett brev till antagningsansvarig på högskolan där de förklarade vad som hänt och tog på sej skulden. Detta hade i sin tur resulterat i att jag fått ett mail från högskolan där det stod ungefär såhär
"Efter upprättelse erbjuds du nu en plats på sjuksköterskeprogrammet på högskolan i skövde"
OMG!! tänkte jag, det klart jag vill det! Meeeeen nu när jag tänkt efter lite, hört mej för på jobbet hur det skulle bli med studieledighet och diskuterat med min karl lite har jag ändå kommit fram till att jag avstår från den.
Dels för att de andra redan har börjat, dels för att det skulle dröja ytterligare innan jag kunde få till studieledigheten och då skulle jag hamna ännu mera efter och dels för att vi ju faktiskt bestämt oss för att spara iaf 50 000 till fram till nyår och köpta ett hus, dels för att det blir lättare att få ett huslån om jag jobbar än om jag pluggar.
Så, nu är läget som följer. Jag tackade nej till den erbjudna platsen men tänker söka igen till nästa termin och då förhoppningsvis komma in så jag kan börja från dag ett, och det känns bra! Nu vet jag ju iaf att mina betyg räcker! =)