Noliz

Kaos

Kategori:

Ja man lugnt säga att det var kaos i Tantis hjärna idag! När jag kom ut i hagen för att hämta henne galopperade hon i en liten cirkel runt mej, sprang sicksack mellan de andra hästarna, kom i full galopp mot mej å svängde undan i sista sekund (när hon märkte att jag tänkte stå kvar) så höll hon på i kanske en kvart tills hon skulle springa mellan Bamse å Blåsan å Blå vände huvudet mot henne å strök öronen bakåt, då gjorde Kelan ett slidestop å sen stod hon bara där å såg förvånad ut.

Väl inne i stallet gick det bra till en början. Jag hann borsta henne å kratsa hovarna innan helvetet bröt lös! När jag skulle ta på skydd å sadla osv sprang hon fram å tillbaka, stegra sej, sparka bakut, hoppade jämfota å förde ett jävla liv! Själv stod jag som ett fån intill å bara glodde på henne eftersom jag inte fatta va som hände. Det tog drygt 15 min bara att få på skydden. Sen när jag väl fått på att å kom ut för å sitta upp sprang hon fortfarande runt verkade ytterst missnöjd med livet. Men när jag väl lyckats sitta upp å vi kom iväg lugnade hon sej lite, iaf så pass att hon slutade studsa. Hon skrittade i travtempo typ å var hård som sten så jag kan inte direkt säga att jag är nöjd över dagens ritt men ganska nöjd att hon iaf höll hovarna på marken.

Det skulle va kul å veta va som rör sej i hjärnan på damen ibland =)

Nu ska jag vinna massa pengar på travet =)

Mys

Kategori:

Idag blev det en ganska kort tur, ut på asfalten å sen en sväng i skogen bara. Tantis var spänd, ovillig å över speedad. Men var ändå en mysig tur. Jag älskar att rida på hösten, det är liksom lagom varmt/kallt men framförallt är det väldigt fint! Men bästa stunden var ändå när jag satt av å ledde henne sista biten hem. Hon är så mysig nu för tiden =)

Imorgon blir det antingen å tömköra en sväng eller en barbackatur. Egentligen hade jag å Emma planerat att vi skulle ta en lång tur, passa på innan älgjakten börjar på måndag. Men nu hade Blå tappat en sko så får bli tömkörning för Emma men jag kanske vill rida ändå =) efter det ska vi ta ut å köra Nisse en sväng med Majliss på släp. Ska bli kul =)

Vad ska jag bli när jag blir stor?

Kategori: Allmänt

Här sitter jag efter en skitdag och funderar på vad jag ska bli när jag blir stor. Googlade frågan och kom till ett test, finns ju flera och jag har gjort några innan och de lyckas nästan alltid komma fram till ungefär samma sak. Men iaf när jag hade gjort färdigt det blev resultatet såhär:
 
Din personlighetstyp:
Tystlåtna, vänliga och samvetsgranna. Pålitliga. Sätter oftast andras behov framför sina egna. Stabila och praktiskt lagda. Värdesätter trygghet och traditioner. Välutvecklat sinne för form och funktion. Uppmärksamma på detaljer i det sociala samspelet. Extremt lyhörda för andras känslor. Vill vara till nytta för andra.
 

Jag är inte så säker på att jag håller med riktigt men efter att jag hade läst upp detta för Jerker sa han "ja, det är du i ett nötskal!". Och han vet nog bättre hur jag egentligen är, eller rättare, han vet ju hur jag uppfattas av andra på ett bättre sätt än jag själv gör, så det stämmer väl då. Under det stod det:
 

Karriärer som skulle kunna passa dig: 
Inredningsdesigners, designers, sjuksköterskor, administratörer, operativa chefer, sekreterare, förskole- och dagispersonal, socialarbetare, personalvetare, juristassistenter, präster, kontorsansvariga, affärsinnehavare, ekonomibiträden, hemmafruar/hemmamän, trädgårdsmästare, kuratorer, familjerådgivare, hälsovårdspersonal, bibliotekarier, medicintekniker.

 

Ungefär samma som det brukar stå efter jag har gjort ett sånd test. Men undantag för ett "yrke". Hemmafru! hahahaha tokkul att det står som en alternativ karriär som skulle passa mej. Roligt dels för att jag inte tycker att det kan räknas som ett yrke och dels för att det verkligen inte skulle passa mej. Det går ju typ ut på att städa och hålla det fint hemma vilket jag är helt värdelös på. Och dessutom får jag ju krupp på att bara gå hemma och inte göra nåt. =) Men annars så stämmer det säkert hyfsat, bortsett från inredningsdesigner och designer kanske, det hade säkert vart kul men återigen är det ju saker som jag verkligen inte är bra på.

Men frågan kvarstår fortfarande, vad ska jag bli när jag blir stor? Börjar bli brottom nu, jag är ju nästan stor redan och jag vet inte vad jag vill göra. Eller jo jag vet flera saker jag vill göra men vet inte vad jag kommer vilja göra i framtiden. Hur ska man veta sånt?