Noliz

En ny häst?

Kategori:

Nej! Bara lugnare, mysigare, trevligare, mjukare och rundare Akela =) så himla skönt att det äntligen börjar stämma! Jag har ju kämpat sen jag fick hem henne (bortsett från i vintras när jag var invalid) med att hon ska gå i form, och visst har vi hela tiden gjort små framsteg men den senaste veckan är det som att någon dragit ur en plugg. Hon känns verkligen som en helt ny häst! Innan har jag ju fått henne att gå hyfsat men idag lossnade det verkligen, det var som att trycka på en knapp så blev hon rund över ryggen, trampade under sej rejält, tuggade på bettet och hela hon liksom slappnade av på samma gång. Den känslan var oslagbar! Äntligen insåg hon att jag inte tänker ge mej.

Så nu längtar jag ännu mer tills ridbanan blir klar för nu känns det som att det till och med skulle vara kul att rida ett litet dressyrpass =) om dom bara kunde komma och gräva ner lyktstolparna nån gång (vilket de tydligen skulle gjort innan semestern egentligen) så kommer den ju snart vara klar. Men jag vill ha den nu! Dessutom längtar jag efter att hoppa så det är ännu en anledning till att den gärna får bli klart snart.

Inatt är sista natten dom sover ute så imorgon ska dom få komma in och sova i det "nya" stallet =) Blir mysigt! Skönt med lite mer rutiner också tycker jag även fast det blir mer jobb.

Skogsmulle

Kategori: Allmänt

Idag åkte jag och Emma upp till stallet med siktet inställt på en lugn och skön skrittur. Och så blev det också men när vi hade kommit en bit så drog vi in i skogen för att se om vi kunde hitta en ny väg. Det var verkligen mitt i skogen! Inga stiga, bara träd och sly och buskar och sump och lera överallt =) Och Tantis var SÅÅ duktigt! Hon bara gick på  dit jag styrde oavsett hur det såg ut och oavsett hur mycket vi snurrade fram och tillbaka i vårt sökande på en framkomlig väg. Det märktes verkligen att hon tycket det var jätteroligt! Öronen var spetsade och hela hon strålade. Fick till och med för sej att hoppa över en liten gren som hon redan hade klivit över en gång fast åt andra hållet. Kul tjej det där! =)
 
Tyvärr spärrades vår väg tillslut av två omkullblåsta träd så vi var tvugna att vända men det var kul så länge det varade =) Vi får väl ta med oss en såg och gå och fixa lite så vi kan komma fram (om vi orkar) för det var en bra väg annars. Bra övning både i vart de ska sätta fötterna och att de verkligen måste lyssna på oss. Svänga precis där vi vill att de svänger osv. Samt att det märktes så tydligt att Kelan tyckte att de var så himla kul så det vill jag ju göra igen! =) Vi får kanske undersöka någon annan skog och se om det är bättre framkomlighet där.
 
Angående den förtjusande lilla virusinfektionen jag har så är jag ganska slö. Seg i hjärnan liksom. Och alldeles fruktasvärt trött hela tiden. Men hostan har iaf börjat ge med sej sen jag fick medicinen och det är ju skönt! Igår tog jag bara medicinen en gång, vid typ sju nånting och idag har jag än så länge inte tagit nån. Fast har börjar hosta lite nu så får kanske ta sen när jag ska lägga mej så jag kan sova ordentligt. Ska ju orka jobba imorgon så vill ju inte vara extra trött i onödan. Doktorn sa ju bara att jag skulle vila men inte hur länge och nu har jag ju vilat i fyra dagar så jag tänker att jag kan jobba imorgon, får väl ta det lugnt bara. Men känner ingen anledning till att inte jobba bara för att jag är trött. Har ju ingen feber så vad ska jag vara hemma för? Det är ju bara tråkigt!
 
 

Mys

Kategori:

Idag blev det mys för mej och Tantis medan Emma red en stund. Jag hade ingen lust att rida idag och dessutom ska jag ju vila mej så det var ju bra att jag inte hade lust då. Men mysa hade jag lust med! =) Blev mycket kramar, pussar och gos under den korta stund som Emma red!

I övrigt har jag inte mycket att delge världen... Får försöka komma på nåt utförligare att berätta till nästa gång.
Trevlig helg!

Virus

Kategori:

Eftersom min förkylning vägrar att ge med sej så har det inte blivit mycket ridning senaste tiden. Men var iaf ute en sväng igår, en lugn skogstur med både Fiia och Emma. Jag har inte så mycket att säga om det. Gick fint. Bilden är ju suddig som tusan men det var den bästa jag fick till där i skumpandet i skogen så den får duga. Jag har köpt nya fina skydd till tanten som kommer sitta som en smäck om ett tag, nu är dom ju lite stela eller hur man ska säga. Men när dom fått lite passform kommer dom vara perfekta! Har även köpt nya tyglar eftersom de gamla blivit lite hala sen gummiplupparna har slitits bort. Det blir så fint det här så =)

Inatt vaknade jag som vanligt tusen gånger av att jag hostade. Hostar så jag kräks tillslut... Inte kul!! På morgonen hade även febern kommit tillbaka så blev inget besök hon sjukgymnasten som planerat och inget jobb heller. Istället ringde jag och fick tid hos läkaren. Efter att ha tittat i halsen, lyssnat på lungorna och tagit blodprov konstaterade han att jag har ett elakt virus. Jag skulle försöka vila mej några dagar sa han och skrev ut cocillana-etyfin mot hostan så nu hoppas jag det blir bra snart! Men framförallt ser jag fram emot kvällen nu för att se om jag kanske får sova mer än två timmar i sträck.