Noliz

Vad dålig jag är

Kategori: Allmänt

På att uppdatera här! Men allvarligt så vet jag inte vad jag ska skriva om riktigt... Akela har skött sej ganska bra på sista tiden, inte försökt rymma en enda gång på flera veckor! =) tyvärr har hon åkt på strålröta tack vare den blöta hösten, vintern och våren så nu längtar jag efter den riktiga våren så det torkar upp i hagen så hon slipper stå i lera hela dagarna för då lär det ju aldrig bli bra. En annan positiv sak är att hon numera är snäll och delar med sej av lunchen till lille Nisse som annars är hagens ständigt jagade mobboffer.

För övrigt så jobbar jag lite mer än vanligt, har nämligen fått en tillfällig ökning i procent från 80 till 100. Det är ju kul men nu känns det som att jag inte gör annat än att jobba och är i stallet. Missförstå mej inte nu, jag gillar att vara i stallet och jag gillar att jobba. Men det hade ju vart trevligt om man hann umgås med sina vänner ibland. Vet inte, det kanske bara känns såhär eftersom jag har jobbat så många kvällar den senaste tiden, då blir det liksom ingen tid över när man har jobbat och fixat stallet men slutar man vanlig tid kan man ju vara hemma från stallet mellan sex och sju typ och då hinner man ju träffa folk, om man orkar. Äh nog snackat om detta hatar nån mej för att jag väljer Akela framför dom så får dom göra det då.

Hemma igen då

Kategori: Allmänt

Ja planet landade kl07.00 igår morse på Arlanda och 13.25 steg vi in hemma. Jag måste erkänna att jag var besviken på vädret, jag hade ju beställt vårväder men istället var det grått, regningt och KALLT! Inte kul!
Men nu ska jag inte gnälla över det utan tänka på hur bra vi hade det i Bangkok istället =) Vi var ju bara där i åtta dagar men hann ändå med en hel del. Jag tänker inte skriva nåt detaljerat om vad vi (jag) gjorde den eller den dagen, drar istället en lista, så här kommer den
* Shoppat en massa för väldigt lite pengar
* Åkt kanalbåt
* Vart på floating market
* Badat
* Gått vilse i chinatown
* Ätit världens godaste minivårrullar
* Druckit två riktigt dåliga Mojitos (såg ut som gammalt akvarievatten)
* Druckit en något bättre Mojito
* Bränt mej trots solskyddsfaktor 50
* Lärt oss säga "Hej", "Tack", "hund" och "häst" på thai
* Ätit lunch på en trottoarrestaurang
* Sett massa söta små ödlor
* Sett en  gigantisk ödla
* Vart i ett tempel och spanat in en gigantisk guld Buddha
* Prutat
* Blivit kass i magen
* Fått skav av flipfloppsen
* Vart på en marknad som var så stor att det inte gick göra annat än gå vilse
* Vart uppe i Thailands högsta byggnad
* Blivit utskrattade av thailändare pga vår ljusa hy
* Blivit beundrade av thailändare pga vår ljusa hy
* Lekt gissa könet
* Sett ett kackerlack-disco
* Tagit ett enda kort (på flygplatsen när vi skulle åka hem)
Med mera med mera, men trots att vi gjort allt detta har vi mest vart busy doing nothing, GÖÖÖTT!!!!

Last night in Bangkok

Kategori: Allmänt

Jahapp da var det sista kvallen da, eller em ar det ju nu. Vi har bara gjort lite sista minuten shopping idag samt lite poolhang. Nu aterstar bara sista middagen innan det ar dags att ta sej ut till flygplatsen for de harliga 10-12 timmarna pa flyget. Kan meddela att jag inte langtar det minsta till Sveriges vader, har hort att det ligger ca 20cm sno sa jag hade garna stannat har ett tag till. Det blir sa tokigt utan svenska bokstaver sa jag far forsoka skriva mer nar vi kommer hem, men forvanta er inget for forst ska jag till stallet och kramas med tanten!

Snabb-blogg fran Bangkok

Kategori: Allmänt

Savadika!(Hej) Tankte bara meddela att vi har det kanon. Det lovades regn hela veckan men an sa lange har det bara duggat en morgon och vart en 15 min skur mitt pa dagen idag. Annars ar det mellan 30-40 grades sadar =) i forrgar brande jag mej i ansiktet fast jag hade smort in mej med solskyddsfaktor 50. Man kan saga att solen tar bra! Varrullarna ar gudomliga och kladerna hyfsat billiga, har tex inforskaffat mej ett par jeansshorts for 50 baht, dvs ca 12kr. Nu ska vi upp till poolen och slappa. See ya!

By by Sweden

Kategori: Allmänt

Japp nu tar vi snart adjö till Sverige för ett par dagar, kosan styr vi mot Thailand och Bangkok. Ska blir så himla skönt! Synd bara att yr.no visar regn där nästan hela veckan som kommer, men det kommer ju iaf vara si sådär 30 grader varmt så det kanske bara blir skönt med lite svalkande regn =)

Idag var jag och Emma ute på en förmiddagstur. 12km blev det, en mysig tur som jag aldrig ridit innan, enda nackdelen var väl att det blev en ganska lång sträcka längs en asfaltsväg men annars var den fin. Akela skötte sej bra, jag får nästan säga för en gångs skull för den senaste tiden har hon verkligen inte visat sej från sin bästa sida. Hon sticker iväg lite hit och dit och halvt springer över folk till höger och vänster. Jag kom på häromdagen att det måste ju såklart vara därför jag har haft ont i axeln i typ en vecka, inte så konstigt när jag varje dag försöker hålla kvar när hon drar iväg. Suck! Jag hoppas att det är brunst på gång så dessa dumheter kommer gå över.

I fredags tex när jag och Emma skulle ta ut henne och Blue till hagen messade Karin och fråga om vi kunde ta in dom så vi vände och gick in igen. När jag kom fram till kelans box och höll på att öppna den sprang hon ut. Dumma hästskrälle! När hon ser att hon ska få gå in i sin box där hon VET att hon ska få mat, nä då springer hon ut! Jösses! Man kan ju bli förbannad för mindre... Och igår drog hon iväg med mej på gårdsplanen bara sådär utan anledning, Hunter och Blue stod bara och glodde på henne som om även dom undra vad det var för fel på henne.

Så nu ska jag testa att snurra grimskaftet runt nosen på henne så kanske hon märker att jag håller i henne ifall hon försöker springa iväg. Fungerar inte det vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Det är inte det att jag är rädd att hon ska rymma, det vågar hon inte, iaf inte själv. Men det gör ju som sagt lite ont när hon rycker i armen, och jo det klart att man kan släppa men jag VILL inte!

För övrigt så var den ömmande ryggen nog bara träningsvärk eller nåt för det var typ bara i torsdags hon ömmade, visade lite lite i fredags också men obetydligt. Det var ju skönt iaf att det gick över fort.

Oj nu blev det visst ett lite längre inlägg än planerat, jag skulle ju bara göra ett sista innan Thailand men det blev visst en massa hästsnack istället =P Bara för det avslutar jag väl med ett hästkollage från i vintras då