Noliz

Sussiemys och feberyra

Kategori:

Nu var det sådär herrejösses längesen igen som jag delgav er av mitt mycket intressanta liv. I helgen var jag med Sussie på High Chaparral på jeepträff =) jag såg ju mest fram emot att umgås med henne hela helgen, var så himla längesen det hände så jag inte ens kan minnas det! Äventyret började i fredags eftermiddag när Jerker släppte av mej i Falköping. Vi åkte först till Sussies bror och lämnade Bosse där. Sen packade vi in oss i Martins PV å drog iväg mot chappen =) Det blev några fler kisspauser än pojkarna hade planerat tror jag men jag tyckte ändå det gick fort och glada i hågen var vi med =)

Väl framme packade vi in oss i sovsalen, gick och käkade lite och drack lite mer bärs innan vi gick iväg för att rocks loss till Nordsteds. Under kvällens rockande lyckades jag spräcka mina byxor och få en Danmarks keps =) När dom hade spelat färdigt hängde vi med till deras stuga på efterfest. Det bjöds på ännumer bärs och allsång. Vid tre eller nåt drog jag och Sussie oss "hemåt" för ett par timmars sömn innan det var dags att gå upp och jobba.

Lördagen började som väntat med ett lätt illamående och aningen svaga ben. Men vi hade ju vårt arbetspass att ta hand om så det var bara att gilla läget. När vi hade jobbat färdigt smög vi runt och kikade lite på tuffa bilar men bestämde oss sen för att vila lite. Däckade totalt och sov i två timmar. När vi väl vaknade var det bara att gå på det igen. Hyfsat segt kändes det men efter två glas vin å mineralvatten blandning samt två cider var vi på topp igen =)

Nordsteds spelade även på lördagen, tyvärr bestämde sej vädergudarna för att ge oss en dusch under tiden men det hindrade oss inte från att rocka. Under spelningen insåg jag att Sussie och Manne hade försvunnit, först tänkte jag att de kommer väl snart tillbaka men när tiden gick insåg jag att de hade gått och lagt sej. Men jag var lika glad för det, hade andra att umgås med ju =) Även denna kväll blev det efterfest men i lite större skala, vi tryckte nog in oss drygt 30 pers i bandets lilla stuga. Det var tryck i allsången den kvällen vill jag lova =) När vakten för säkert fjärde gången kom och knackade på fönstret för att informera oss om att klockan var över fyra och att han var trött på att säga till oss att dämpa oss bestämde vi oss för att tacka för oss och krypa till kojs. På vägen "hem" hittade jag en ensam hatt, tänkte att där kan den ju inte ligga och bli förstörd så den fick följa med =)

Söndagen började ännu sämre än lördagen, jag vaknade precis för sent för frukostbuffen och kände att illamåendet blev värre och värre. Som tur var så var Martin där och fixade fram knäckebröd åt mej så det blev lite bättre. När sen även Sussie och Manne kom upp gick vi och smällde i oss varsin hamburgare och kroppsbalansen var åter intackt. Sen tittade vi på lite uppvisning där tyvärr båda bilarna körde sönder.

Sammanfattningsvis var det en bra helg, jag fick en keps och hittade en hatt =) Tyvärr är jag inte lika nöjd nu... Jag var förkyld och hes när jag vaknade i måndags men inte värre än att jag jobbade. Kände mej likadan när jag vaknade igår, gick till jobbet och allt var som vanligt. Tills jag hade packat ut och skulle åka, då var det som om blodet rann ur mej. Det åkte hiss i halsen och jag visste varken ut eller in. Det var bara att ta sej hemåt. Sen tillbringades dagen i sängen, feber och jävelstyg, ont i kroppen och ömma bihålor. Idag känns det om möjligt ännu värre, jag fullkomligen badar i mitt egna svett, natten har var en enda lång feberdimma, jag hostar och det känns som att jag har stora köttsår i halsen.... =( vad kom detta ifrån? Jag hade ju massa kläder på mej i helgen för att inte bli kall, jag hade köpt nya oläckande stövlar för att inte va blöt om fötterna, folk skrattade åt mej för att jag hade underställ på sommaren men likt förbannat blir jag sjuk! Morr!

Positivt

Kategori:

Nu kommer det du har längtat efter så länge Ange, positiva saker om Akela =) Idag var hon nämligen jättesnäll och mysig hela tiden! Jag behöde inte jaga henne i hagen, behövde inte dra henne ur hagen =) Band upp henne ute när jag gjorde iordnind för en ridtur. Hon rörde sej inte en millimeter förän jag hade grejar färdigt och suttit upp. Vi tog en runda som jag bara ridit 2-3 gånger innan och aldrig ensam plus att det var länge sen sist så jag var inte helt säker på ifall jag hittade men man måste ju testa för att få veta så vi drog iväg. Akela var på hugget och verkade tycka att det både var kul och lite läskigt med denna ovana väg. Det såg ju inte alls ut som sist eftersom det fortfarande låg lite snö sist vi gick där så det var nästan som att rida en helt ny väg =) Hon var spänd som en bågsträng och tittig men bjöd ändå på och gick med pigga glada spetsiga öron. Det klar att det fanns saker utmed vägen som möjligen skulle kunna äta upp henne. Som en orange picknickkorg eller gamla rostiga jordbruksredskap från 20-talet eller nåt, det är riktigt farliga saker det =)

Jag var riktigt stolt över henne vid ett tillfälle när vi red igenom en gård. Det gick får i en hage och dom både såg konstiga ut och lät konstigt, ännu värre blev det när vi skulle igenom gården och det gick några får även i trädgården. Då tyckte hon det var lite jobbigt, man vet ju inte ifall dom små lurviga varelserna som låter bääää kanske ska överfalla en. Men jag lyckades iaf övertala henne att dom inte skulle göra så och hon gick tveksamt förbi. När vi väl kommit förbi insåg jag med ganska mycket pirr i magen att fåren inte alls var instängda i trädgården utan hoppade ut och sprang efter oss. Jag hann tänka något i stil men "fan! Det var den lugna turen det.." innan jag insåg att inget hände. Akela vände bara på huvudet lite för att se vad som hände bakom och fortsatte lugnt och fint framåt. Fåren som för bara några sekunder sen var livsfarliga var helt plötsligt inte alls farliga. Ibland är hon bra duktigt gammeltanten =)

Det var helt lagom varmt ute så om jag velat kunde vi hållt ett ganska bra tempo men idag var det en skritt dag kände jag så det blev inte alls mycket trav och bara två korta galopper. Kelan hade säker sprungit hela vägen men som sagt, det är skönt att skritta =) Efter turen fick hon lite mat, massa pussar och kramar och en dusch innan hon fick gå tillbaka till kompisarna igen.


Herr & Fru Svanteman

Kategori:

Igår var det så äntligen dax för min underbara vän Hannah att få sin älskade Mats! Vigseln ägde rum i ladan på Vilhelmsro i Falköping. Annorlunda och väldigt fint! De gick in i ladan som Hannah Svantesson och Mats Nyman, båda sa ja till varandra och sen gick de ut som herr och fru Svanteman =) De färdades från Vilhemsro upp till festlokalen (Pingstkyrkan) i häst och vagn, mycket elegant!

Jag tog en hel massa bilder med de flesta blev suddiga eller med någon annan gästs huvud eller arm ivägen. Jag har ändå skrapat ihop en bunt att lägga upp, jag är ju ingen fotograf så det behöver inte vara perfekt =)

 

 

Nu hoppade visst bilderna runt lite men det gör väl inte så mycket =) Dom var iaf väldigt fina!!! <3

Bästa kommentaren på OS

Kategori:

Jo jag har inte så mycket att skriva om så jag drar kommentaren som kom när Sverige besegrade Danmark i kvartsfinalen i handboll. Då skriker kommentatorn "vi har högre berg, va har snyggare drottning, vi kan åka skidor och vi är bättre på handboll.... Idag". Skön kommentar tycker jag =) Lätt den bästa jag hört hittills på OS iaf

Så var vi hemkomma då

Kategori:

Jag orkar inte skriva nåt superlångt inlägg om vad vi gjorde och hur mycket alkohol som intogs så jag lägger upp några bilder istället