Noliz

Något konstigt har hänt

Kategori: Allmänt

Jag som ALDRIG har fattat grejen med hiphop, jag har ju levt efter det där att hiohop skadar allvarligt dej själv och personer i din närhet. Men nu har något konstigt hänt, jag tycker att Timbuktu är bra =O Då pratar jag speciellt om denna låt http://www.youtube.com/watch?v=AmXdQXop_6U
Extra bra är dessa rader:
"Vill hellre genomleva nittionio jävla vintrar
Att rulla naken över krossat glas, äta fimpar
Än att nånsin igen känna dina vibbar
Du ljög fan bättre än delfinerna simmar
Huvudperson i mina sämsta minnen"

Rubrik

Kategori: Allmänt

Igår var jag och Emma ute och konditionstränade lite. Det gick bra förutom att vi stod still i 20 min för att Akela trodde hon skulle slippa gå över en bäck. Men eventuellt kom svaret idag när hon ömmade lite på ryggen, kan ju vart därför hon inte ville. Fast igår trodde vi ju bara att det var som vanligt att hon trodde att vi skulle vända om hon krånglade tillräckligt mycket. Undra när hon ska lära sej att sånt inte fungerar med mej.

Oavsett om hon hade ömmat i ryggen eller inte så hade vi planerat att tömköra en sväng idag, jag kan inte minnas när jag gjorde det sist. Tror jag gjort det en eller två gånger när jag var typ 10 eller nåt så jag kom ju inte ihåg alls! Men hon var jätteduktig så det gjorde inget om jag inte gjorde helt rätt =) Imorgon ska vi gå ut och gå, se om vi hittar nåt grönt gräs som hon kan få smaska på. Också hoppas jag att hon är bättre i ryggen imorgon med, det verkade lite bättre efter promenaden idag så förhoppningsvis är det bra imorgon.

Sommarvärme!!!

Kategori: Allmänt

Klockan går en timme efter men termometern stämmer, hur gött är inte detta då!? =D

Hööks

Kategori: Allmänt

Jag har hört att hööks ska öppna butik i Skövde 1 april, men ingen vet vart. Nu läste jag på Fridas blogg (pollynichols.blogg.se) att det skulle öppna i maj.

Så nu är ju frågan: när och vart öppnar dom egentligen?!

Min gissning är någonstans på stallsiken, men det är som sagt bara en gissning. Så om någon vet nåt får ni gärna meddela mej. En sån happening får man ju inte missa =)

Höger? Okej vi tar vänster!

Kategori: Allmänt

För ett tag sen stack ju Akela ut igen när jag tog in henne i stallet och vände upp för att sätta fast henne. Då sa jag att det är tur att hon inte gör så när jag är ensam. Nu kan jag inte säga så längre!

Men det hela började tidigare, när jag skulle hämta henne. Då kom hon konstigt nog fram till mej, men precis när jag skulle ta henne så vände hon och sprang åt andra hållet. Jag gick efter och precis när jag skulle ta henne sprang hon iväg. Upprepade detta ett par gånger till och när hon tillslut lät sej fångas så fick jag som vanligt dra henne ut ur hagen. Hon gick väldigt lugnt och snällt fram till stallet och över stallgången, jag vände och var inte alls beredd när hon knuffade undan mej med sin feta mage och satte av i galopp! (Och dum som jag är släppte jag inte grimskaftet med en gång utan lät det liksom glida ur handen så jag fick en blåsa över hela ringfingret!) Så det var ju bara att knalla ut för att fånga in henne. Hon sprang såklart tillbaka mot hagen, ställde sej och betade på en liten tuva, sprang upp mot garaget när jag kom i närheten. Där lyckades hon trampa på grimskaftet så hon trodde väl att hon var fångad och gjorde inget mer försök att rymma.

Sist detta hände sa jag att det var tur att Emma var där för jag hade inte velat rida ut på henne ensam när hon är på det humöret. Men idag blev jag bara förbannad! Denna gången vände jag inte när vi kom in i stallet utan satte bara fast henne och sa till henne att hon fan inte slipper undan bara för hon dummar sej!
Jag hade från början bara tänkt ta en kort lugn tur, eventuellt bara skritta. Men ångrade mej när hon var så dum så jag grav mej iväg på en tur som blev längre varje gång hon ville ta kortaste vägen hem. När jag red iväg tänkte jag ta rundan runt fåren, när den nästan är slut kan man välja att svänga höger genom skogen (kortaste vägen) hem, gå rakt fram eller åt vänster (längsta vägen). Akela ville svänga höger så jag svängde vänster. Fick ett ifall och skulle se vart en för mej outforskad väg där inne i skogen tog vägen men den ledde ingenstans så vi vände och kom tillbaka dit vi började. Men eftersom hon ville gå hemåt styrde jag in i skogen på den nya vägen som jag och Fiia upptäckte i förra veckan upp över ett hygge. När vi kom upp försökte hon smita åt höger (den korta vägen) men det blev såklart den långa vägen. Vid nästa vägskäl hade hon gett upp och tycktes tänka "jag kan väl lika gärna gå åt vänster eftersom det är längsta vägen hem" så vi gick höger/rakt fram och hemåt. Samma resonemang verkade hon ha när vi nästan var hemma för hon svängde av som om hon tänkt ta ett varv till. Det lönar sej att visa henne många gånger att hon inte bestämmer! =) Eftersom hon var svettig redan när vi red iväg så kan ni ju föreställa er hur blöt hon var när vi kom tillbaka! Tur det var varmt och skönt väder så hon inte frös när jag släppte ut henne igen.

Bortsett från missödet i början så var hon duktig så på det stora hela är jag nöjd! Det är kul att rida ensam ibland =)

Hmm

Kategori: Allmänt

Hur gör man egentligen när man behöver tvätta hästtäcken och sånt när man bor i lägenhet? Man kan ju inte ta ner dom till tvättstugan, såna som Jerker kan ju dö. Så hur gör man?

Happy st Patricks day!

Kategori: Allmänt

Idag är det grönklätt, irländsk musik och bärs! Skål!!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3181821/images/2012/pic_194328177.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3181821/images/2012/pic_194328177.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3181821/images/2012/pic_194328233.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3181821/images/2012/pic_194328239.jpg" class="image">

Paket

Kategori: Allmänt

För ett tag sen fick jag (som många andra) en lapp från HM i brevlådan där det stod att jag fick 10% rabatt på allt jag köpte från hm.com. Eftersom jag för länge sen söp bort min bästa tröja, en tokvanlig svart långärmad med dragkedja, så tänkte jag passa på att köpa en när jag ändå fick rabatt. Så jag klickade mej in och hittade en jag ville ha. Men skulle jag ändå beställa den så kunde jag ju lika gärna ta lite till, det blev tre bh:ar (bh's?). Idag var jag och hämtade mitt paket. Två av bh:arna var så kallade "super push", tror aldrig jag har provat någon super innan för dom ser ju ut att vara det obekvämaste som finns. Men nej! Inte alls obekväma och när jag har på dom ser det ju nästan ut som att jag har bröst =D väldigt positivt!!
För övrigt så är det en härlig dag i allmänhet. Började med en tur till stallet med Fiia, härligt vårväder så man inte behövde ha jacka på sej =) Vi utforskade skogen lite och hittade en ny väg, mulliga skogsvägar,klättring uppför ett kalhygge och bra "öva vart du sätter fötterna vägar", jättebra träning för hästarna utan att det märks =)
Resten av dagen ska spenderas men bästepojken, eventuellt med några vänner. Känner på mej att jag kommer vara lika nöjd med tillvarorn när jag går och lägger mej ikväll.
Note to myself: Jag ska försöka bli bättre på att ta bilder så inte mina inlägg blir så tråkiga!

Bus streck

Kategori: Allmänt

Idag tyckte Akela tydligen att hon hade vart lite för snäll på sista tiden. Så när jag ledde in henne i stallet och vände för att binda upp henne kuta hon helt enkelt ut igen. Detta har ju hänt förr men då har det bara vart att gå ut och hämta henne igen. Idag kuta hon iväg mot hagen och upp mot garagen. När jag gick dit för att hämta henne sprang hon helt enkelt över mej och runt hagen ut i skogen bakom. Så det var ju bara för mej att kuta efter. Som tur var så var Emma där och kom och hjälpte mej att fånga in henne. Väl inne så hon upptrissad till tusen och när hon trippade fram och tillbaka, åt höger och åt vänster och slänge med huvudet så blev ju jag bara ännu mer förbannad på henne. Men tillslut lyckades jag iaf rykta rent henne och få på utrustningen så vi kunde ge oss iväg. Hon stegade iväg som om hon hade haft eld i röven typ 500 meter, sen var energin som bortblåst och hon blev seg istället. Inte så konstigt efter äventyret innan kanske, men hon får skylla sej själv om hon är så dum att hon tror att hon ska slippa undan bara hon bråkar lite. Fast å andra sidan så var det ju tur att Emma var med för jag hade inte velat rida ut ensam när hon beter sej så redan i stallet. Fast å andra sidan så har hon ju aldrig slitit sej när jag har vart där ensam. Aja, det slutade iaf lugnt och försiktigt =)