Noliz

Midsommar-kakan

Kategori: Allmänt

Jag hade från början tänkt att jag skulle åka och rida en sväng igår på förmiddagen men när jag vaknade var det redan übervarmt så jag la den planen på hyllan och drog istället iväg till coop och inhandlade lite ingredienser till en midsommar-kaka. Jag har en kalender från MatMagasinet där det varje månad är med ett recept passande för månaden/årstiden. Juni hade ett recept på en jordgubbspaj som jag har dregglat över sen jag fick se bilden första gången och den tyckte jag kunde passa finfint som efterrätt på midsommarafton. Och jag måste säga att den var fantastiskt god, i alla fall i min mun =) Ingen annan klagade heller så jag tror den gick hem. Här får ni receptet ifall ni vill testa själva. Mycket lättlagad!
 
Botten
200 g Digestive kex (minns jag rätt var det 14st)
75 g smör
 
Fyllning
Skalet från en apelsin
1 dl pressad apelsinsaft
2 dl créme fraíche
1,5 dl floursocker
3 ägg
ca 1 dl jordgubbar
 
Tillbehör
jordgubbar
vaniljglass
 
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader.
Botten: Krossa digestive kexen till fina smulor. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut i en form med löstagbar kant (ca 24cm i diameter). Förgrädda i nedre delen av ugnen 5 min.
Fyllning: Tvätta och riv skalet från apelsinen. Dela den och pressa ut saften. Blanda i créme fraíche, floursocker och ägg. Rör om till en slät smet och häll den i digestivebottnen.
Skölj och snoppa jordgubbarna, dela dem och lägg med snittyran upp i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min eller tills fyllningen har stannat. (Det tog ca 25-30 min för mej)
Låt pajen svalna och servera med färska jordgubbar och vaniljglass. 
Mmm mm mmmmm!!!
 
 
 
 
ps. Tack till Sandra som förklarade hur man länkar. Jag har nu ändrat i inlägget jag gjorde häromdagen så länken är snyggare. Tack tack!! =)
 

Midsommar

Kategori: Allmänt

Som bekant var det ju midsommar igår. Johan brukar alltid låna sin pappas hus och bjuda dit sina vänner, så även i år så vi samlades för att grilla, leka, inta lite alkohol och ha det allmänt gött.
 
Detta året var vi dock inte så många. Jag, Jerker, Johan, Jonas, Tysken, Robin och Fiia. Senare kom Jon och barnen en sväng och ännu senare Björn och Liz. Tur för oss att Björn och Liz kom och att de skulle hem sen för då kunde vi tigga skjuts hem och slippa vakna borta. Jag är löjligt förtjust i att vakna hemma! Det är inga problem att somna borta men så fort jag slår upp ögonen och inser att man inte är hemma mår jag så himla dålig och får ångest över att jag inte tog mej hem kvällen innan. Ännu värre är det när man dessutom är bakfull och mår dåligt men vet att man inte kan köra hem än på flera timmar utan att riskera att bli av med körkortet om man nu skulle bli stannad. Så det var så himla skönt imorse när jag vaknade och slapp "vakna-borta-ångesten" =)
 
Tillbaka till midsommarfirandet. Jag hade tagit på mej ansvaret för lekarna, hade jag även förra året då jag gjorde en tipspromenad med frågor som "Vem är törstigast?" "Vem är mest hålvan?" osv och efter alla hade gått fick de tre som var alternativen tävla om tex vem som kunde svepa en öl snabbast för att se vem som var törstigast. Först hade jag tänkt göra något liknande detta året men ångrade mej sen och delade upp alla i två lag som sen fick tävla mot varandra. 
Grenarna de tävlade i var: Säckhoppning, balansera ägg på sked, flytta en tennisboll enbart med hjälp av hakan, blindbock, tusenfotingen, tidskoll och plocka upp en pappkasse med munnen. Jag orkar inte skriva om alla grenarna, tror inte att det är så intressant men vill man veta är det bara att fråga.
 
Men jag måste i alla fall berätta om min favorit, blindbock!!  En i varje lag fick ögonbindel och skulle sedan guidas med hjälp av rösten runt huset av övriga lagmedlemmar, på vägen skulle blindbocken även plocka upp fyra skor. Väldigt roligt när båda blindbockarna efter starten började med att springa iväg i full fart rakt in i ett träd!! Jag är så hilma ledsen att jag missade att filma detta för jösses vad kul!! Hur tänker man när man kutar i väg i full fart utan att se något liksom?! 
 
Vi hade en väldigt kul dag med god mat och trevligt sällskap. Tyvärr blev det lite tryckt stämning framåt slutet när några diskuterade (enligt mej) helt onödiga saker och bara provoserade varandra men annars var det fint! =)
 
Jag glömde såklart av att ta massa kort så slänger upp en gammal tokbild på mej och Johan från förra sommaren istället. Enjoy! =)
 
 
 

Till förra inlägget

Kategori: Allmänt

Se här vad fel!

Oh NO!!!

Kategori: Allmänt

För ett tag sen delgav jag de som var intresserade om min teori om på vilken sida man ska gå respektive cykla på gång/cykelbanor. Missade du det finns det här.
 
Jag skulle btw vara tacksam och någon kunde förklara för mej hur det där med länkar i inläggen fungerar, jag har försökt och försökt men det går inte! Jag vill alltså kunna skriva ett ord, i detta fallet ville jag skrivit "här" och när man klickade på "här" skulle man komma till inlägget om cykelbaneteorin.
 
Okej tillbaka till teorin. Idag omkullkastades den! Jag och Luna var ute och gick, och när vi gick förbi Biltema fick jag syn på att där är cykelsymbolen på andra sidan!! DAMN! Då hade jag fel ändå!
Eller det kanske är undantaget som bekräftar regeln?

School's out for summer

Kategori: Allmänt

Japp, sista provet är skrivet. Har dock inte fått besked om hur det gick än vilket är lite oroande eftersom betyget måste komma in senast 20/6 till högskolan för att det ska räknas med i min ansökan, men jag hoppas det löser sej under dagen. Engelskan är i alla fall satt och där blev kursbetyget C vilket jag är väldigt nöjd med eftersom jag satsade på E =)

Nu i helgen är jag hundvakt åt Luna igen eftersom Mela ska flytta. Jag var och hämtade henne imorse, började med ett litet missöde när Luna trodde att om man var på balkongen var man ute så hon passade på att lägga en brun hög där ute medans jag hällde upp vatten till henne. Mindre lyckat! Men men små olyckor kan ju hända och det var ju lätt att städa bort, plus, hellre där än på nån matta i själva lägenheten!

När jag städat upp tänkte jag att då är det nog bäst jag skippar den tänkta tekoppen och går ut med henne en sväng direkt. Vi styrde stegen mot hundrastgården borta vid maxi. Luna hade huuuur kul som helst! Tyvärr sprang hon inte på sina egna fötter hela tiden utan använde sej även mycket av mina så mina enda sköna och hyfsat hela skor är inte så vita längre, men å andra sidan är dom tre år gamla eller nåt sånt så var ändå på tiden att jag skaffar nya, nu har jag bara ännu en orsak. =)

Nu ska jag strax börja med maten här sen blir det en promenad och i eftermiddag en ridtur men Emma innan hon drar till Turkiet.

Over and out!

Uppsala Rebel Run

Kategori:

Igår ringde klockan 03.45 och jag var tvungen att kravla mej upp efter bara ca 3 timmars sömn eftersom vi skulle åka till Uppsala med Micke. Planen var att lämna Skövde kl05 men eftersom mina ögon inte ville öppna sej var vi (och ned vi menar jag, jag) inte färdiga förän 05.30. Anlände till Sandhem ca 06.15 där vi bytte bil och började färden mot Uppsala.

Ca fem timmar senare anlände vi till Bilprovningen i Uppsala där starten för Rebel Run skulle gå kl14.00. Eftersom vi var så tidiga tog vi ett par filtar och la oss på en gräsmatta och spanade in alla bilarna innan.
När det sedan började närma sej värmde jag och Mike upp med var sin drink, Pink Pirate, sprite och frysta bär (eller de hade vart frysta på morgonen). Mycket gott! =)

Sedan bar det av ut på landsbygden runt Uppsala för att svara på 12 frågor, göra fyra special uppgifter, sjunga och dricka bärs =) vi lyckades ta oss genom banan utan att köra speciellt mycket fel, råkade bara passera två frågor så vi fick backa tillbaka men bättre det än tt köra flera mil fel =)

Målet nåddes ca 16.30 och då blev det några timmar väntan på kvällens fest. Men eftersom ryktet spridits att vi åkt 40 mil enkel resa bara för att komma dit hade vi fullt upp men att prata med trevliga människor =) även bandet som var anledningen till att Micke ville åka dit, Monkey & the Baboons, hade hört om oss och kom ut till parkeringen för att umgås med oss innan spelningen. Jättekul! Och eftersom de kommer från Polen fick jag öva på min engelska lite också, perfekt! =)

Vips hade klockan gått och första bandet började spela, jag missade vad de hette men de var bra iaf =) lite sega dock men ganska bra uppvärmning inför Baboons =) Och jäkel vilket drag det blev när de steg upp på scenen! Eller ja, det var till en början nästan bara jag och Micke som dansade men vi röjde som fan iaf!! Och efter några låtar fick vi sällskap så det blev lagom trångt framför scen =)

När de sen spelat färdigt tackade vi för oss, trots att inte alla band hade spelat än men klockan var 12 och vi hade ju ganska många timmars bilfärd framför oss. Så vi packade in oss i bilen och styrde kosan mot Sandhem igen. Efter mat, kissepaus och tankstop anlände vi till Sandhem igen ca 05.20, släppte av Micke och bytte bil för de sista milen hem. Kan meddela att det var hyfsat skönt att lägga huvudet på kudden igen vid ca 06.30 efter att ha vart vaken i nästan 27 timmar bortsett från korta slumrar på vägen hem. Men jösses vilken bra dag vi hade! Jag är iaf hur nöjd som helst!

Visst jag missade en dags pluggande, eller två för jag tror inte min hjärna är mottaglig för information idag heller, men helt klart värt det eftersom det var så kul! =)

Jag var inte så aktiv med kameraklickandet dock men två bilder från uppladdningen blev det iaf =)

Det är mycket nu

Kategori: Allmänt

Och som vanligt när det blir mycket i mitt liv stänger hjärnan typ av... Varför blir det så? När jag behöver den som mest och verkligen skulle behöva sätta lite fart är det som att hjärnan slutar fungera, kroppen blir helt lam och måste-tankarna snurrar allt snabbare, det som ska göras händer allt långsammare och tillslut sitter jag bara och glor, jag blir illamående och det känns typ som att jag ska börja gråta! Varför kan jag inte bara sätta igång och göra det som måste göras, INNAN jag blir så stressad att det absolut inte händer någonting alls?!
 
Nu är dessutom en otroligt dålig tajming eftersom det är en enda liten inlämning kvar och sen ett prov på tisdag, sen är det ju i princip semester så varför GÖR jag bara inte den där jäkla inlämningen? Jo, för hjärnan har tydligen stängt av och jag har ingen aning om vad jag ska skriva! 
 
Ska skriva ett inlägg på ca 0,5 A4 om någonting som rör evolutionen, i uppgiften ingår att skriva två sånna inlägg. Det ena skrev jag igår, där diskuterade jag med mej själv om varför människan har så lite kroppsbehåring om de nu härstammar från aporna. Då fyllde jag ut det hela med lite allmän info om evolutionen så det blev en hel A4. Men jag kan ju inte göra det på båda så nu måste jag hitta på ett ämne som jag kan ordbajsa om en halv A4. 
Nej, det låter inte mycket men jag ska tala om för er att det uppenbarligen är svårare än det låter!
 
Dessutom var jag tydligen så bortkopplad när jag skrev den att jag inte märkte att jag stavat jättefel, jag lämnade in den och senare när Jerker läste den påpekade han att jag hade skrivit sej istället för sig. Varpå jag svarade att det får man nu för tiden. Jo sa han men man får inte stava själv med SK. Jag kan inte ens komma ihåg när jag senast gjorde det misstaget? Det är ju sånt jag tryckte in i huvudet när jag gick i ettan/tvåan typ, själv stavas med SJ, gick stavas med G, alltid har alltid två L, aldrig har aldrig två L osv, men igår hade jag tydligen glömt det..
Aja, tur att det inte är svenska jag läser!
 
Har någon ett förslag på vad jag kan skriva om i nästa inlägg är det väldigt uppskattat med förslag!