Noliz

Travtorsk

Kategori:

Såhär fram på kvällen drog vi iväg till Romme och kolla V65. Jag gjorde som vanligt en singelrad för 10kr, det sket sej ju såklart. Men sen i de två sista avdelningarna lärde jag mej hur man förvandlar 20kr till 65kr =) Man spelar helt enkelt VP för 20kr på Yosemite Boko som springer in som tvåa, vinsten på 14kr (alltså minus 6kr) lägger man in på plats på den med högst vinnarodds i nästa, Mistery Love som även den springer in som tvåa. Sen går man helt enkelt och plockar ut sina 69kr =D Travtorskarna i framsätet, Thomas, Jerker å Mattias

Snart så

Kategori:

Wiiiiie!! =D

Jönköping

Kategori:

Denna dagen har tillbringats med Pia och barnen i Jönköping. Vi åkte dit för att leta klänning till mej och köpa en stol åt Nathalie. Vi började med stolen och drog ett varv på Ikea. Stol hittades, barnfotöljer hittades, burkar att ha mjöl och socker i hittades till mej samt lite annat småtjafs till Pia och barnen. Sen gav vi oss vidare in på A6 för att leta klänning.Men återigen fick jag inse att jag inte passar ihop med dagens mode. Det enda som köptes var ett par örhängen till mej och solglasögon till barnen. Efter Jönköping tog vi en tur till Hjo när vi ändå var ute och åkte. Barnen fick en glass i hamnen och matade änderna lite och vi vuxna köpte grejer på hem och hobby. Så jag passade på att införskaffa mej nya bordstabletter och finfina "håll ölen kall" mojjar att ha med till Rättvik. Sen blev det ett besök i djuraffären när vi kom tillbaka till Skövde för inköp av en ny fisk, en ny växt och en ål till barnens akvarium. En heldag helt enkelt! När jag sen kom hem funderade jag en stund på att eventuellt åka till stallet senare ikväll när det inte är lika varmt längre, men ångrade mej när jag fick syn på vinstället och insåg att jag faktiskt inte druckit nåt vin på hela semestern så nu var det dax! Så med glas vin nära till hands slängde jag ihop en kaka, den blir säkert god =)

Garagehäng

Kategori:

Efter att jag hade vart rastlös ett tag gick jag till sist hem till Pia och lekte lite med hennes barn. Uppehöll mej där till ca kl 15 innan jag gick hem igen, gjorde mat och sen drog iväg till stallet för en ridtur med Emma. Tanten skötte sej ganska bra idag även om hon var ganska seg. Efter ridturen släppte vi upp dom stora hästarna på sommarbetet igen och kelan fick gå tillbaka till småttingarna. Det var hon väl inte helt nöjd med men jag tycker inte hon behöver bli fetare. Väl hemma igen duschade jag och insåg att kl bara var typ kvart i åtta så jag behövde fördriva några timmar till. Så jag åkte helt enkelt till garaget och hälsa på hjärtat lite =) satt där och bara tittade på honom, en fin karl det där ;) Han höll på och fixa karossfästet på Jennie inför besiktningen på onsdag. Så Jennie var ute på flygtur idag =) jag passar på att slänga med en bild på "Silla" också, hans nya. Eldorado seville, han säger att hon inte ska döpas men jag kallar henne iaf för Silla =) Men jag tröttnade efter en timme och åkte hem igen så nu ligger jag på soffan och tittar på film. Imorgon blir det nog en tur till Jönköping med Pia och barnen för att se om jag hittar nån klänning till bröllopet.

Vad ska man göra?

Kategori:

Jaha, första dagen på semestern, kl är 11.30 och jag är redan rastlös! Jerker tittar på F1 så vad ska jag göra? Fixa till mej lite och åka upp på stan och leta klänning till Hannahs bröllop men det är ju så tråkigt att åka själv, jag vet ju hur det blir då, jag går ett varv i varje affär och är hemma igen efter 30 min utan klänning... Men vem kan/vill följa med mej då? Jag får nog höra mej för lite annars kommer det bli en lååång dag!

Gött

Kategori:

Härligt med sommar! Solen skiner, svetten flödar ner för hela kroppen å om fyra timmar går jag på semester! =D

Lurad av mitt egna minne

Kategori: Allmänt

Här ligger jag på soffan i vanlig ordning. I brist på annat läste jag lite på min gamla blogg, först blev det vått i ögonen när jag läste om när jag tvingades lämna bort min älskade lilla Floffis =( När det torkat så pass att jag kunde läsa vidare kom jag till en inlägg jag gjorde 2011-01-31, nämligen detta
 
"Ja ä trött som bara fan efter en relativt sömnlös natt pga att min rygg gör tappra försök att döda mej. Å ja vet inte ens varför!? Hade lite ont i torsdags å dä ble la kanske inte bättre å att dä va ganska tung reklam å att cykeln gick sönder så ja fick släpa/bära den uppför en backe. Men sen i fredags å lördags va dä ganska bra ändå å gjorde bara lite ont i vissa lägen. Men igår gjorde dä ont hele tin å ble värre å värre under dagen, på kvällen va dä så ja mådde illa av dä å dä har INTE blitt bättre! Har snarare förökat sej från å bara göra ont längst ner te vänster så gör dä nu även ont uppe i mitten å ner åt vänster skinka. Så jäävla jobbit ju man kan inte sitta, inte ligga, inte stå, inte gå, ALLT gör ont! Ja håller på å dö en lång å plågsam död! Men varför gör dä ont för?! Dä har ju bara smugit sej på mej utan speciell anledning. Man blir ju bara förbannad på sånthär! AAAJJJJ!!!!!"
 
Och när jag läste detta insåg jag att jag blivit lurad av mina egna minnen! Jag vet ju att jag har haft problem med den där fucking ryggen innan men jag trodde att det hade suttit högre upp innan men att döma av detta inlägget så hade jag ju samma problem då som nu. Då gick det dock över snabbare var "bara" fullt sjukskriven i två veckor och 50% en vecka. Denna gången har jag ju haft ont sen i April, vart sjukskriven sen mitten på Maj och nu har jag snart hunnit jobba fullt två veckor, aningen längre alltså. Kan ju tilläggas att det fortfarande inte känns hunda. Hugger till neråt skinkan emellanåt =/ Men snart är det semester så efter det måste det ju vara över! 
 
I överigt kan jag meddela att jag kom ifrån jobbet i tid idag, kors i taket! Jag åkte bara hem och bytte om för att dra iväg till stallet. Tänkte först trotsa min kropp och skritta en liten sväng. Meeeen, surkärringen kunde inte beté sej så jag blev så förbannad att jag blev sugen på ett riktigt tufft pass bara för att ge igen och det vågar jag ju inte ge mej in på så blev bara till att ta in och borsta på surkärringen lite.
 
Anledningen till detta vredesutbrott från min sida var att när jag hämtat henne och hon snällt följt med, nästan lite lojt, fick för sej att gallopera ut ur stallet, över gårdsplanen, över vägen och ut i den stora hagen på andra sidan. Och då menar jag verkligen att hon gallopperade ut ur stallet! Inte som hon brukar bara dra iväg utan hon satte av i gallop så fort jag vände henne alltså typ från stillastående. Kork häst! Annars när hon gjort så har hon ju stannat på gårdsplanen men idag kutade hon alltså iväg över vägen! Jävla tur att det inte kom någon bil!!! Eller att Ida var ute och cylkade för den delen hon hade ju lätt blivit nersprungen! 
 
Kärringen kuta alltså ut i den stora hagen som, som tur var, var öppen så hon inte fick för sej att fortsätta på vägen! Och jag efter, förbannad som få! Jag stängde gringen om mej så hon var fast, men vad hjälper det när hon har så mycket att springa på? Så hon sprang sej trött och tycktes tänka "ha haa du kan inte taaa mej". Tillslut tröttnade hon och jag fick ta henne. Snodde grimskaften om nosen och bokstavligen drog med henne in i stallet igen. Och nu undrar ni varför jag inte hade grimskaftet om nosen från början eftersom det inte är första gången hon sliter sej på det där viset. Jo det ska jag tala om, hon har ju vart hur snäll som helst nu i minst en månad! Men jo jag får skylla mej själv lite med eftersom jag vid det här laget borde ha lärt mej att dessa jävelstyg håller hon mest på med när hon brunstar (vilket tyckst vara stup i kvarten!) och i måndags hade hon nog tackat ja om en elefant velat sätta på henne. Men men jag får väl helt enkelt vara beredd nästa gång. 
 
Det var iaf tur att hon inte vet vart dom stora hästarna går för jag tror det var dom hon trodde hon skulle hitta på andra sidan vägen och det hade inte vart alltför kul om hon kutat bort till dom! 
När jag borstat färdigt och tröttnat på att ge henne onda-ögat tog jag ut henne till småttisarna igen och passade på att gosa lite med dom så jag blev på bra humör igen. Nisse blev lite missnöjd när jag satte på honom slughuvan han hade kliat av sej men Majlis kom såklart fram och vände upp arslet så jag skulle klia henne, också står hon där och njuter i fulla drag, hon är för söt! =D
 
Oh jösses sicket långt inlägg det blev! Och utan en enda bild, jag får bättra mej!

Övertid på sommaren?

Kategori: Allmänt

Vanligtvis brukar sommardagar på posten innebära ovanligt korta dagar. Och jo, på schemat är det korta dagar för mej 9-15.30 men antingen är jag långsam som bara skam eller så har jag fått för korta tider för jag har de senaste 6 arbetsdagarna bara lyckats gå hem i tid 2 gånger! Måndag tisdag denna veckan har jag jobbat till 16.45 och 16.50 igår för att jag inte var tillbaka förän 16.40 å idag för att jag stannade och gjorde den senaste veckans eftersändningar på mitt block. Under sommaren ska man göra sina egna eftersändningar och jag har verkligen inte hunnit så idag frågade jag om jag fick skriva övertid för att göra dom. Men jag förstår inte varför jag har så korta dagar när jag har mer att göra? det är liksom inte så lite post som det brukar vara på sommaren (jag har typ 2-5 buntar, 2-3 lådor blandad post och minst 3 lådor c5 att slänga upp på morgonen) och jag har 9 uppgångar mer att gå i (inte så mycket jag vet men det tar ju också tid) plus att jag ska hinna med eftersändningarna. Normalt när man går den turen jag har nu jobbar man 8-16.40 alltså typ 2 timmar längre än jag har nu och då har jag mer jobb än norlamt. Hur tänkte dom där? Men det gör inte mej nåt jag får ju betalt =) Bara lite tråkigt som igår inför andra turen, jag höll på att packa ner för den när kl va typ 2, jag skulle alltså sluta 1,5 timme senare egentligen, jag skulle då packa ner, fixa reklamen, ha 30 min rast och köra turen som med reklam tar minst 1,5 timme. Med andra ord var jag körd! Jag frågade då en som jag vet kan en bit på turen när han slutade, svaret var nog kvart i fyra om jag inte minns fel, då frågade jag om han kunde hjälpa mej lite och förklarade min tidsbrist, varpå han svarade "nej jag ska göra eftersändningar för ingen gjorde dom i fredags" Det var typ då jag blev förbannad, jag hade ju redan då eftersändningar som inte blivit gjorda sen måndagen veckan innan och de han skulle göra var inte ens "hans" att göra, dessutom hade han hunnit hjälpa mej med den delen och göra de eftersändningarna innan hans sluttid! Sen när slutade man hjälpas åt på posten?! Men jag knep käft och jobbade till 16.45 istället. Bara tråkigt att jag och Fiia skulle åkt till stallet ihop om jag hunnit i tid men hon började ju jobba 18.15 så jag fick åka själv.
 
Nog med gnäll! gammeltanten är inte längre någon tunna! =D Hon ser normal ut nu! Det funkade att han fick gå med småttisarna. Och dessutom hjälper hon ju till att äta lite av deras mat så dom inte heller behöver rulla fram, vinst för alla! =)

Fiske

Kategori:

Igår var jag, hjärtat, svärfar och Axel iväg och fiskade. Jag tröttnade såklart efter typ en halv timme eller nåt. Det underlättade ju inte precis att vi inte fick ett enda napp. Men det var iaf trevligt att va ute i skogen lite =) Tyvärr tyckte även miljontals knott att det var trevligt att vi var där så jag är ganska så sönderbiten, de gillade speciellt mitt vänstra öra. Men det är ju så det ska vara på sommaren =)

2012.. Som det regnade den sommaren!

Kategori: Allmänt

Ja, det är så vi kommer minnas denna sommaren! Idag jobbade jag till 14.20 och tänkte åka ut och rida en sväng efter. Men för ovanlighetens skull så började det regna lagom till slutedax, det duggade bara lite på vägen hem så hoppet levde. Jag kom hem gjorde lite mat och när jag hade fått i mej det så öste det ner, och gör så fortfaramde. Nu har det även börjat åska så jag känner mej ju inte alltför motiverad till att åka ut och rida. Det är såna här dagar man skulle ha ett ridhus, fast å andra sidan så bör jag ju bara skritta och hur kul är det i ett ridhus? Inte så! Också ligger jag här på soffan och förbannar mej själv för att jag inte åkte dit igår när det var fint väder. Men, jag är ändå inte ledsen över det eftersom jag istället åkte och tittade på Fia å Marios match och passade på att hälsa på Amelie lite innan. =) By the way så utklassade dom sina motståndare och vann med 10-0, syrran gjorde ett mål, plus att hon slog en hörna som studsade på en i det andra laget och in i mål så den fick hon nog den med. Mario lyckades klämma in hela 7 mål, inte illa pinkat! Kul att det går bra för dom när jag kommer och tittar =D
 
Undra vad jag ska hitta på idag, Jerker jobbar, Fiia är på töreboda festivalen, Sandra jobbar, Sussie bor toklångt bort. Jag skulle iosf kunna åka dit, det tar ju bara 30-40 min men det jobbiga är ju att det är lika jävla långt hem sen.. Åååhhh! Jag har så tråkigt!!! Undra om jag ska orka ta mej till affären så kanske jag kan baka lite, å kanske göra nåt åt min hemska hårfärg med risken att det blir ännu värre? Hmm... Jo det är ju sånt jag brukar göra när jag har tråkigt så varför inte!
 
Det skulle ju behövas en rejäl städning här hemma men det är ju lika trökit det.. Fast, det kanske blir kul om man öppnar en flarra rött... Och är ju kul för Jerker när han kommer hem om det är nystädat =) Mmm ni ser man får lite idéer av att skriva. Det borde jag göra oftare! Nu ska jag bara välja idé.
 
Over and out

Älska rea!!

Kategori: Allmänt

Idag på vägen till stallet hoppade jag in på Hööks för att köpa en flughuva med öron och fransar eftersom Akela lyckas få skav av den vanliga flughuvan och har haft sönder den jag fick låna av Fiia =/
Den jag skulle ha var ju naturligtvis slut så jag får nog svänga förbi Granngården på väg från jobbet imorgon och se om dom har nån sån. MEN! Det var ju rea på Hööks! =) Så jag gjorde ändå några fynd när jag väl var där. Istället för huvan med fransar och öron blev det detta grimsettet
 
 
 
Sen hittade Fiia rea-lådan =) Där i grävde jag fram ett nytt vintertäcke som inte är för stort och inte riktigt lika tjockt som det hon har nu. Det användes ju bara typ en vecka i vintras just för att det är så extremt tjockt och hon är ju inte precis frusen. Nog om det gamla, det nya är iaf detta
 
 
 
Ett lila Outdoor Thermo Master.
 
Jag grävde lite till i rea-lådan och lyckades även dra fram ett Fleecetäcke Glacier Showmaster
 
 
 
Allt detta fick följa med mej hem för den simpla summan av 732 kronor. Suveränt ju! =) Två täcken, en grimma och flugfransar till priset av vad ett täcke kostar typ. Yaaaiiii!!! Fynd fynd fynd! Dessutom passade allt finfint och gammeltanten kommer vara både varm och snygg i vinter! =)
 

Rockbillypartaj på Axevalla

Kategori: Allmänt

Japp i helgen var det Rockabilly festival på Axevalla. Vi styrde kosan ditåt i lördags. Egentligen skulle jag ha kört och Jerker och Johan åkt med. Men Johan tyckte att jag också borde få åka i baksätet nångång så han ringde in Björn till att agera pilot istället. Tyvärr lite sent då så jag började inte fylla på med alkohol förän typ 20.30, då blir det ju aldrig bra! Jag blev full fort och förblev full länge! Men kul hade jag ändå =D
 
När Björn och Liz kom och hämtade oss var allt som det skulle, vi drog iväg mot Skara. När vi nästan var framme stannade vi och hade pisspaus. Det var först då jag insåg att Liz var full. Hahahaha jösses vad hon vinglade =) Väl framme vid Axevalla kom hon och Björn bara halvvägs över parkeringen innan de vände och Björn fick köra hem Liz. Så tokigt det kan bli =) Vi andra vandrade in och röjde loss. Jag tappade såklart bort både Jerker och Johan nästan omedelbart, som vanligt. Men vad gör det när jag hade hittat Micke istället? Han lurade i men en massa öl fast jag hade bestämt att jag hade druckit färdigt, lurade mej till att bugga fast jag inte kan och fast jag inte borde pga ryggen. Men jösses vad sköj det är! =) Sen trängde vi oss längst fram när Nordsteds spelade och röjde som satan!
 
Jag passade såklart inte på att knäppa några kort, det glömmer jag ju alltid av i stridens hetta. Men jag tog några i bilen iaf så dom kan jag ju bjuda på.
 
 
Jag och Liz fulade oss såklart 
 
 
också sa jag "vi tar en vanlig med"... hmmm undra vad jag inte förstod av mina egna ord?
 
 
Men Johan är iaf den bästa på fulkort
 
 
Trots att det var första gången han körde jänk så hade han redan häng på det där med armen =)