Noliz

Aaah

Kategori: Allmänt

För första gången sen i september går det att se skillnad mellan mina ben och en ryamatta =) härligt! Och det bidrar ju ytterligare till vårkänslorna som har bubblat i kroppen den senaste veckan, helt underbart!

Enda nackdelen men detta milda väder är att hagen åter igen har förvandlats till en gyttjegrop. Men hästarna klagar inte, dom verkar tvärt om tycka att det är skönt att bada i, när man väl lyckats klafsa ut och hämtat dom så väntar minst en halvtimmes borstande för att i alla fall nästan få dom rena från intorkad lera som befinner sej precis överallt. Akelas specialitet är att trycka in leran i öronen, jag är inte riktigt säker på hur hon lyckas med det men de senaste dagarna har hon bokstavligen haft grus i öronen.

En rolig sak idag var när vi (jag och Fiia) hade tillbringat extremt lång tid åt att försöka få relativt rena hästar i alla fall tillslut bestämde oss för att de var acceptabla och gick ut för att sitta upp, inte förän då ute i solskenet syntes det att intorkad lera i pälsen tydligen syns bra mycket mer på en mörkbrun häst än en isabellfärgad =) Hunter hade ljusbruna flammor i pälsen medan Akela nästan såg ren ut, något gråare än normalt på halsen men annars fin. Stackars Fiia som hade kämpat så. Men sen när vi kom tillbaka hade det som satt i Hunters päls liksom blåst bort medan det som tydligen låg under Akelas hade sugits ut till ytan och hon såg inte alls lika ren ut längre, attans! ;) Fast å andra sidan är det kanske inte så konstigt att det blir så eftersom Hunter har massa tjock vinterpäls som skyddar leran från att tränga in medan Akela är rakad och ledan sätter sej nästan direkt på huden, men ändå trist att hon blir skitigare och Hunter renare av en ridtur.

Nu hoppas jag att detta fina vädret håller i sej så dröjer det nog inte länge innan det ploppar upp små blommor i dikena =)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: